L’Ajuntament d’Almassora revisarà la xarxa d’aigües de la platja per solucionar els abocaments de residus

354

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora investigarà en quin punt estan interconnectades la xarxa d’aigües pluvials i la de residuals en la platja, tal com va informar el regidor de Serveis PúblicsJoan Antoni Trenco, en la comissió de la seua àrea. L’objectiu d’aquesta revisió valorada en 7.300 euros passa per confirmar en quines zones la xarxa de pluvials provoca la saturació de la de residuals.

Segons figura en l’informe realitzat pel Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML), el consistori va efectuar una sèrie de proves al març amb aigües d’excedent de reg per a comprovar els nivells en la xarxa de drenatge de l’estació d’aigües pluvials en la costa i el funcionament del seu alleujader. Durant les proves es va produir un desbordament en el sistema de sanejament en Vora Riu per la saturació de les dues estacions de bombament de residuals de l’avinguda Mediterrània.

Per tant, els tècnics entenen factible l’existència d’un o diversos punts de connexió de la xarxa de drenatge amb la de sanejament i, possiblement, entre aquesta xarxa i la de sèquies de la zona. Aquest fet ha portat al SMML a contractar a l’empresa Facsa, adjudicatària del manteniment del clavegueram, atès que “és la que té millor coneixement de les xarxes existents, circumstància necessària per a optimitzar l’estudi i aconseguir els resultats adequats amb menor cost”.

Els treballs consistiran en: determinar el traçat de les sèquies que puguen afectar a la connexió municipal, coordinar amb la comunitat de regants l’evacuació d’aigua per les sèquies que afecten al sistema i seguir els nivells en les xarxes de sanejament i drenatge, netejar i inspeccionar amb càmeres de circuit tancat els trams precisos, determinar els punts de connexió entre les xarxes, elaborar un informe final que incloga els resultats i actuacions realitzades i traslladar una proposta de millora.

D’aquesta forma, el consistori corregiria la interconnexió de les dues xarxes que provoquen la saturació de residuals, sobretot en moments de pluges, quan es produeixen abocaments en la via pública i a l’interior dels habitatges provocant problemes d’insalubritat. No en va, en intentar posar en funcionament l’alleujader de l’estació de bombament de pluvials centre en la platja d’Almassora es va detectar que aquest no pot funcionar, ja que abans d’arribar al nivell necessari per al seu funcionament es produeixen abocaments d’aigües en la xarxa de clavegueram de Vora Riu.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací