Almassora sol·licita a l’Ivace 800.000 euros en ajudes per a millorar els polígons industrials

372

Fibra òptica, seguretat viària o accessibilitat, entre les sol·licituds per al Ramonet, Mijares, Pla de Museros i SUPOI-5

Actualitat Diària

El ple de l’Ajuntament d’Almassora votarà aquest dimecres la proposició per a sol·licitar a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) la participació en la convocatòria d’ajudes per a projectes d’inversió per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics amb càrrec al pressupost de 2019. Es tracta d’una subvenció global que frega els 800.000 euros i que afecta als polígons El Ramonet, Mijares, Pla de Museros i SUPOI-5.

Així ho ha comunicat la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, que ha incidit que les quatre superfícies industrials estan connectades entre si “i gaudeixen d’un enorme potencial que volem potenciar amb aquestes subvencions de la Generalitat Valenciana”. Entre les novetats destaca la instal·lació de fibra òptica, un sistema informatiu, pavimentació, accessibilitat i seguretat viària, entre altres.

És el cas del SUPOI-5, que connecta el Ramonet al costat de la N-340 i té una amplitud de 309.500 metres quadrats. Es tracta d’una zona industrial que necessita modernitzar-se per a acabar de donar cabuda a indústries emergents i que necessitaran d’instal·lacions concordes als serveis que demanda la societat, segons reflecteix la memòria redactada per a la sol·licitud de les ajudes. Destaquen com a objectius: millorar l’accessibilitat, pavimentar, senyalitzar i ampliar la seguretat viària, a més de deixar preparada les infraestructures de connexió de fibra òptica, la imatge i el seu sistema informatiu, l’eficiència energètica de l’enllumenat i la zona verda. L’actuació ascendeix a 185.695,58 euros.

Per contra, el polígon Mijares, amb una superfície de 497.200 metres, és un dels més antics i consolidats. El projecte de millora va encaminat a fer més competitives les indústries implantades i millorar l’eficiència de tota la zona com a compromís amb el medi ambient. “Ocupa un paper central a la comarca i cal projectar-lo com a centre d’oportunitats”, segons la memòria justificativa. El projecte supera els 184.000 euros.

Per part seua, el del Ramonet és el més gran dels quatre que opten a ajudes, amb 886.000 metres quadrats. Inclou set actuacions de millora entre les quals destaquen la millora energètica de l’enllumenat per a reduir el consum en un 25%, eines web i senyalització dels carrers. El cost de les actuacions previstes ascendeix a 182.889,10 euros.
En últim terme, el polígon industrial Pla de Museros, de 294.200 metres quadrats de superfície, té entre els seus reptes la modernització dels serveis i la reducció dels efectes de la subestació i del centre de tractament de residus sòlids existents. Zones verdes i recorreguts biosaludables són dos de les millores a implementar en una subvenció que podria aconseguir els 183.599,85 euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací