Almassora millorarà les condicions de les seus platges per a fer-les més accesibles aquest estiu

1015

ActualitatDiària

L’Ajuntament d’Almassora millorarà les condicions del litoral del municipi perquè les persones amb mobilitat reduïda tinguen més fàcil l’accés a la costa durant aquest estiu. L’objectiu és oferir aquest servei als veïns d’avançada edat o amb limitacions físiques i atraure a visitants que tenen en Almassora “una platja tranquil·la i familiar, ideal per a gaudir de l’estiu sense aglomeracions i amb espais adaptats a les seues necessitats”.

Entre les mesures que aplicarà el consistori destaca l’ampliació del servei d’acompanyament durant el bany, el qual oferirà assistència tant al matí com a la vesprada cada dimecres, divendres i dissabte dels mesos de juliol i agost. Complementen aquest servei les pèrgoles que l’administració local ja va instal·lar el passat estiu perquè els banyistes amb cadira de rodes pogueren tenir ombra. Platges també perllongarà la passarel·la perpendicular al passeig que dóna accés a la zona de bany en diversos punts de la zona nord del litoral, on la platja és més ampla.

Tal com ha explicat l’edil responsable de l’àrea, Amaya Gómez, “l’aplicació de la direcció única ens permet disposar de més metres de passarel·la per a allargar els passadissos d’accés al mar, la qual cosa facilita que les cadires i elements de suport puguen transitar amb més facilitat”. En aquest sentit, el consistori ja ha muntat l’estructura, l’ha condicionat i la desmuntarà a final de temporada.

La inversió total de posada a punt del litoral serà de 33.300 euros. Aquests fons inclouen les tasques de neteja i retirada de males herbes que s’han realitzat al llarg de les últimes setmanes. Addicionalment, la Regidoria de Platges ha instal·lat elements de protecció en l’inici del passeig Vora Riu per a assegurar “que els vianants puguen accedir i eixir amb seguretat”.

A més l’Ajuntament d’Almassora també ha assumit l’engegada de les bombes de la xarxa de lavapiés. Encara que el manteniment del servei és responsabilitat de l’Agència Valenciana de Turisme, el consistori es farà càrrec de la seua activació “per a garantir que els sortidors funcionen quan comencen a arribar els banyistes a la platja”.

Així mateix, Platges ha instal·lat WC portàtils i ha escomès el manteniment de l’estructura de la tirolina del parc de Cigarreta. El consistori també dipositarà arena sobre l’espai de la pista de volleibol situada enfront del Camí Catalans i reestructurarà els elements que formen l’espai, desplaçats pels temporals. En aquest mateix punt i a petició de Costes, l’Ajuntament d’Almassora eliminarà l’antiga caseta de socorrisme.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací