Almassora inicia les obres per a transformar el tram central del carrer Sant Jaume en un bulevard per a reduir el tràfic

246

L’obra està financiada por Europa, s’estèn entre Dos de Maig i Verge de Gràcia en un tram de 270 metres de vial i tenen un termini d’execució de dos mesos

Actualitat Diària

Almassora ha iniciat ja les obres per a transformar el tram central del carrer Sant Jaume en un bulevard. L’empresa Latra 2010 S.L. ha iniciat les obres entre els carrers Dos de Maig i Verge de Gracia.

Els treballs tenen un pressupost de 88.276,76 euros, després d’haver eixit a licitació per 110.000 euros. A continuació arrancarà la fase II en el costat oposat del carrer.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, han visitat aquest matí les obres, que s’estenen en un tram de 270 metres de vial i que tenen un termini d’execució de dos mesos. “És un pas més per a la transformació del carrer Sant Jaime, un dels projectes inclosos en l’estratègia EDUSI cofinançada per l’Ajuntament i el Fondo Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea”, segons Galí.

La licitació del projecte va permetre un estalvi de 21.700 euros respecte al pressupost inicial, que segueix les pautes marcades pel pla integral de reforma, que comprèn sis fases per l’amplitud de la intervenció. El resultat global permetrà fomentar la mobilitat urbana sostenible, sobretot en el que representa a la millora de l’accessibilitat per als vianants i mobilitat ciclista.

En concret, els tècnics han dissenyat un nou vial que redueix la grandària de la calçada i amplia la superfície per al vianant en aquest carrer d’accés a Almassora que té una longitud d’1.200 metres. De fet, el volum de tràfic en la zona, unit a les dimensions actuals de la calçada, propicien l’excessiva velocitat i molèsties al veïnat que tractarà d’atallar l’ajuntament amb la reforma global.

Reducció dels carrils

Els carrils de més de sis metres es reduiran per a minimitzar també les conductes irresponsables al volant i afavorir el descans dels residents en una zona que és d’ús residencial íntegrament. “Ja en la reunió que convoquem amb els veïns per a traslladar-los en el seu moment els nostres plans d’actuació en el carrer ens van traslladar les molèsties del tràfic i la necessitat de prioritzar als vianants i crear zones verdes, com així farem”, en paraules de Martinavarro.

En aquest sentit, l’edil ha demanat disculpes al veïnat per les molèsties que implicaran les obres d’aquesta fase durant dos mesos. “El resultat valdrà la pena però el soroll i la brutícia d’aquests dies són inevitables”, segons l’edil. Aquesta circumstància s’estendrà a causa de l’imminent inici del següent tram d’obra, en el costat sud.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací