L’Ajuntament d’Almassora logra estalviar 70.000 euros en la factura de la llum

465

L’aposta per energia eficient permet reduir el consum un 17%

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora estalviarà 70.000 euros en la factura de la llum enguany a causa de l’aposta per l’enllumenat eficient. Les dades dels enginyers municipals apunten a un descens de 440.000 quilowatts (kw) respecte al consum global de 2017. L’estalvi està directament relacionat amb la implantació d’equips de baix consum en polígons, substitució per leds en la Vila i renovació dels equips més antics.

L’alcaldessa ha destacat l’estalvi de les arques públiques en aquest servei públic en un moment en què el preu de la llum és més alt que en exercicis anteriors. “Té encara més valor el nostre estalvi com a gestors del públic precisament en una època en què el cost de la llum és elevat”, ha incidit Galí. La primera edil ha incidit en la repercussió que han tingut per a Almassora les subvencions europees per a la renovació d’equips.

En aquest sentit, la localitat ha sol·licitat el reemborsament del 50% dels 235.362 euros invertits en l’aposta per l’eficiència energètica en enllumenat públic. D’aquesta manera, ha sol·licitat a la Unió Europea que transferisca els 117.681,125 euros que li pertanyen a Almassora per la subvenció aprovada en el seu moment en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI).

La tendència s’accentuarà el pròxim any amb el projecte de renovació d’enllumenat en el casc urbà, una iniciativa cofinançada també amb fons Feder de la Unió Europea. L’actuació, valorada en 296.527,28 euros, contempla substituir les lluminàries actuals per altres de millor rendiment. Els nous equips prescindiran d’un manteniment tan costós i regularan el flux dels llums de forma flexible per a mantenir uns nivells d’il·luminació òptims sense comprometre la seguretat.

Les empreses interessades tenen fins a aquest divendres per a presentar les seues pliques al concurs públic. La signatura que guanye el concurs d’adjudicació tindrà un termini de quatre mesos per a la seua execució. Els tècnics incideixen que l’operació afavoreix la sostenibilitat ambiental per reducció del consum energètic, al mateix temps que aprofita noves tecnologies que no estan implantades en el municipi per a promoure l’ús eficient i sostenible de l’energia.

A més, sota el lema “Una manera de fer Europa”, la Unió Europea recolza a l’Ajuntament d’Almassora en la consecució d’aquest objectiu que també reserva altres 180.000 euros per a l’eficiència energètica en edificis i instal·lacions municipals com la substitució de les lluminàries duta a terme en el camp de futbol José Manuel Pesudo.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací