Almassora incorpora una escola de cuina al Mercat Municipal

481

Les classes començaran el pròxim 12 de març i posaran en valor els productes de temporada

Actualitat Diària

El Mercat Central d’Almassora veurà com una de les seues parades es transforma és una escola de cuina durant els pròxims mesos. I és que a partir del pròxim dimarts 12 de març i fins al 7 de maig, la cuinera Mercedes Feliu impartirà classes en aquestes instal·lacions amb l’objectiu d’”ensenyar el públic a cuinar amb productes de temporada, a aprofitar tots els excedents i no tirar res al fem i a apreciar la qualitat dels aliments que trobem en els nostres mercats”.

La iniciativa ‘Cuina de Mercat’ ha sigut impulsada per la Regidoria de Comerç i aspira a “convidar a la ciutadania a recuperar el costum de comprar en el Mercat Central i ajudar al fet que les noves generacions sàpien com identificar els productes de proximitat i de qualitat”, en paraules de l’edil responsable de la delegació, Roger Beltrán. L’edil ha destacat que “cuinar en família i per a la família és una manera de transmetre tradicions” i ha convidat a veïnes i veïns a participar les sessions.

Així doncs, les classes de cuina tindran diferents temàtiques i s’adaptaran a context i els costums del moment. Per això durant la primera sessió, l’alumnat aprendrà a preparar plats amb la taronja com a base i, en aquesta ocasió, Feliu ha seleccionat receptes que poden funcionar com a plat principal, com unes cloïsses amb cítrics. La cuinera vol oferir un al·licient als assistents i “allunyar-nos dels típics dolços que solem cuinar amb aquest ingredient”.

En la segona classe, i coincidint amb l’inici de la IX Ruta de la Tapa i el VI, els cuiners i les cuineres hauran d’utilitzar la imaginació per a preparar (sota les instruccions de la professora) una selecció d’aquests plats en miniatura amb els productes dels llocs del mercat, mentre que la classe del 26 de març tindrà com a objectiu que el públic aprenga a cuinar peixos com el bacallà, el rap o la corbina en diferents preparacions.

Per al 23 d’abril, el Mercat Central obrirà la cuina als més xicotets de la casa perquè durant les vacances escolars de Pasqua aprenguen a cuinar mones. Finalment, el 7 de maig, el calendari festiu marcarà també el ritme de les classes de cuina i Feliu ensenyara al seu alumnat a preparar receptes tan típiques d’aquestes celebracions, com una “cassola del llaurador”.

Cal assenyalar que totes les sessions començaran a les 10.00 horas i està previst que finalitzen entorn a les 12.00 del migdia. La inscripció en aquestes activitats serà gratuïta per a la ciutadania, que haurà d’apuntar-se prèviament en el SIAC. Així mateix, tots els llocs del Mercat Central disposen de còpies de la instància requerida per a reservar plaça.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací