Alcalà-Alcossebre recopila les accions per promoure i recuperar el castell de Xivert en un llibre que es repartirà entre els veïns

311

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha editat l’obra Xivert. Un castell per a un poble que pretén ser un manual de referència a l’hora de consultar qualsevol dada d’interès sobre la història del castell de Xivert. El llibre repassa les dues dècades de campanyes d’excavacions que han permès treure a la llum importants vestigis de l’enclavament, així com dels diferents treballs de recuperació, consolidació i posada en valor, tant al castell com en zones annexes com el poblat, el albacar o l’aljub templer. L’obra també recorda els últims descobriments, com les pintures murals templeres, així com les accions de difusió realitzades des de la Diputació de Castelló, com el projecte turístic-cultural Territorio Templario, que ha inclòs la nova senyalètica informativa del castell i la sèrie televisiva sobre la història dels templers, emesa a través del Canal Historia. Un apartat recopila les accions promogudes des de l’Ajuntament per a transmetre la importància històrica, arqueològica i arquitectònica de l’enclavament, com les Jornades del Castell per a escolars o les visites guiades al castell.

Els veïns que vulguen disposar d’aquest treball, podran passar a inscriure’s a l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert, on se’ls explicarà el procés de repartiment dels exemplars. Per part de l’Ajuntament, l’obra es distribuirà als centres educatius, associacions i col·lectius culturals i estarà disponible, com a exemplar de consulta, a les Biblioteques Municipals.

L’Alcalde Francisco Juan ha recordat que “Xivert és molt més que un castell, és un símbol per al nostre municipi i volem que, amb aquesta obra, tots els veïns coneguen les accions realitzades en els darrers vint anys per recuperar-lo i que s’hagi convertit en un monument visitat i admirat “. Juan ha recordat “l’important esforç realitzat per la Diputació de Castelló, tant a nivell de campanyes arqueològiques com de restauració de la fortalesa i de promoció turística i cultural, que ha culminat amb l’edició d’aquesta obra”.

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre s’ha encarregat de la investigació i redacció del llibre, mentre que la Diputació Provincial s’ha fet càrrec econòmic de la impressió. Per això, en el cas que el nombre d’exemplars disponibles siga insuficient per cobrir la demanda per part dels veïns, “demanarem a la Diputació que assumisca la impressió d’una nova tirada d’exemplars”, destaca l’alcalde.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací