L’Ajuntament d’Onda demana 160.000 euros a la Conselleria de Desenvolupament Rural per a condicionar sis camins rurals

1053

També sol·licita autorització per a actuar en el camí Vell de Betxí per a millorar l’estat de la via a causa del pas de vehicles pesats  i evitar accidents

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Onda ha demanat a la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural una subvenció de 160.000 euros per a condicionar sis camins rurals situats al terme municipal que es troben en mal estat.

Segons la memòria redactada pel consistori, la necessitat dels treballs es justifica en el mal estat del paviment dels vials, a causa de l’acció del temps o a la circulació de camions i maquinària agrícola.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet; i el tinent d’alcalde de l’àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament, Ángel Badenas; han pogut comprovar en quin estat es troben els camins en els quals es pretén realitzar les obres de condicionament. Concretament, s’ha sol·licitat la subvenció per a millorar el camí de l’Alcora a Betxí ‘Palos’, el camí de la Font del Retor, el del Molino, el que va del Carmen a Artesa, el de Sala a Chiclà i la zona de la pinada del camí de la Romería del Salvador.

En aquest sentit, l’alcalde ha destacat que “l’objectiu d’escometre aquestes obres és poder garantir la seguretat del tràfic i millorar l’accessibilitat a algunes zones més rurals, habitades moltes d’elles per veïns d’Onda”. Així mateix, ha recordat que, “des de l’arribada al consistori d’aquest equip de govern, s’ha invertit prop de 500.000 euros a realitzar millores en el manteniment dels camins rurals. A més, s’han creat nous trams per a afavorir l’accessibilitat d’algunes zones de la localitat, moltes d’elles destinades al cultiu i a l’activitat econòmica”; i ha afegit que, “en aquesta ocasió, existeix la necessitat tornar a asfaltar per a donar-los un acabat uniforme a aquests camins rurals, dotant-los de la seguretat i comoditat  necessàries per a la circulació de vehicles”.

Actuació en el Camí Vell de Betxí

D’altra banda, l’alcalde ha sol·licitat a Conselleria que permeta a l’ajuntament actuar en el Camí Vell de Betxí, en el qual no s’han realitzat accions de manteniment importants en els últims 15 anys.  “Al no ser una competència del consistori, ja que es tracta d’una via pecuària, hem instat a l’ens autonòmic que ens concedisca l’autorització pertinent per a poder condicionar dos trams que es troben en un important estat de deterioració, a causa del pas de vehicles pesats.  Esperem una resposta positiva en aquest sentit, amb la finalitat de començar els treballs i així poder evitar accidents en un dels camins que més afluència de tràfic té a Onda”, ha destacat Huguet.

Finalment, l’alcalde ha informat que, a través d’una col·laboració entre l’Ajuntament d’Onda i la Diputació, aquesta setmana s’han iniciat els treballs en diversos camins de terra de titularitat municipal. Es realitzaran millores, fent algun tram en formigó, a la Senda Carboneros, al Camí de la Pica, al ramal del Camí de la Font del Retor i al Tossal del Corb.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací