L’Ajuntament d’Onda subvencionarà més de 100 habitatges per a la seua rehabilitació

1133

Les ajudes de l’ARRU se sumen a les quals ja ofereix el consistori destinades a aquells habitatges o edificis residencials l’antiguitat dels quals supere els 15 anys

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat avui les bases del programa d’actuacions de regeneració i renovació urbanes en l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) de la Conselleria d’Habitatge. Més de 100 habitatges podran beneficiar-se d’aquestes subvencions que poden aconseguir els 54.000 euros per a l’enderrocament d’un habitatge

L’alcalde Ximo Huguet ha assenyalat que “des que va començar la legislatura hem apostat per la rehabilitació d’habitatges com a foment de l’economia. Normalment, aquests treballs de la construcció es duen a terme a través de xicotetes i mitjanes empreses locals, per la qual cosa estem convençuts que, dinamitzant aquest tipus d’obres, anem a impulsar la creació de llocs de treball i la millora de l’economia local”.

Cal recordar, que la declaració d’algunes zones de la localitat com ARRU permetrà, mitjançant un conveni amb la Generalitat, destinar 3,4 milions d’euros a la rehabilitació d’habitatges a Onda. Així, amb aquestes ajudes locals i les que ofereix la Generalitat Valenciana dins de l’ARRU, les persones que estiguen dins de la zona d’influència del pla poden rebre fins a 54.000 euros per l’enderrocament d’un habitatge i 35.000 euros per la seva rehabilitació.

Concretament, les subvencions aniran destinades a finançar les despeses de conservació i rehabilitació d’habitatges i edificis situades en el Centre Històric d’Onda dels carrers Camí Castelló, Ceramista Peyró, Santa Isabel, San Isidro, Portal de València, Del Moro, Virgen del Pilar, Borriana, Callizo de la Cruz i places Sant Cristòfol i Sinagoga.

Així, qualsevol veí que desitge dur a terme un projecte d’aquesta índole pot acudir a les ajudes i rebrà més informació a l’Oficina Municipal d’Ajudes a la Rehabilitació de l’Ajuntament d’Onda.

L’alcalde ha assegurat que “aquest equip de govern segueix amb el seu compromís de construir Onda entre tots i millorar la qualitat de vida de la ciutadania, mantenint el seu entorn en bones condicions. Les rehabilitacions són essencials per a abordar les desigualtats socials i amb aquestes ajudes es van a poder engegar un bon nombre d’obres sense un gran cost per als propietaris”.

I ha explicat que “amb la rehabilitació del nostre Centre Històric no solament millorem la qualitat de vida dels veïns propietaris dels habitatges, sinó que consolidem una zona que està catalogada com Bé d’Interès Cultural (BIC) i que és un gran atractiu per al turisme a la localitat”. Així mateix, Huguet ha destacat que “l’aposta per la regeneració dels habitatges, per a la seva modernització i millora mediambiental, suposa, com hem comentat, un impuls per a empreses locals de sectors relacionats amb la construcció”.

Ajudes econòmiques per a la conservació d’habitatges

A aquestes ajudes, se sumen les Ajudes Econòmiques per a la Conservació i Rehabilitació d’Habitatges i Edificis Residencials que ofereix l’Ajuntament d’Onda des de l’àrea d’Urbanisme que gestiona la regidora Marta Piquer, destinades a aquells habitatges o edificis residencials l’antiguitat dels quals supere els 15 anys.

La quantia màxima d’aquesta subvenció és de 4.000 euros per a habitatge individual i de 5.000 euros si es tracta d’un edifici plurifamiliar o residencial múltiple. Les sol·licituds per a l’obtenció d’aquestes ajudes ja es poden presentar al Registre General de l’Ajuntament d’Onda, en imprès normalitzat.

“Volem seguir millorant Onda i la vida de tots els seus veïns i veïnes. Amb totes aquestes subvencions seran moltes les famílies les que podran millorar els seus habitatges i, a més, empraran a empreses onderes per a dur a terme les obres, per la qual cosa dinamitzem l’economia de la localitat i donem un impuls a un sector que en anys arrere ha sigut molt castigat per la crisi econòmica”, ha finalitzat Huguet.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací