Una nova campanya de change.org demana signatures perquè no es canvie el nom de Castelló al valencià

824

El canvi del nom de la ciutat està programada per al ple de febrer, amb el suport del Pacte del Grau

Esperanza Molina/ Actualitat Diària

¿Castellón o Castelló? ¿Com creuen vostès que ha de denominar-se oficialment la capital de la Plana?

La pregunta ve a compte de la polèmica suscitada després de conèixer-se, de forma oficial, que l’equip de Govern portarà al ple de febrer del pròxim dia 23, la ‘normalització‘ al valencià del nom de la ciutat.

D’aquesta forma, els cartells oficials i les indicacions i senyalíticas ja no portarien la doble denominació (castellà – valencià), sinó una sola: Castelló.

No és un projecte que s’haja portat a les fosques… encara que l’equip de Govern no l’ha fet oficial fins a sol·licitar i obtenir un informe, que han transformat en manifest, signat per quatre historiadors de la ciutat.

Amb aqueix manifest han avalat un dels punts que ja portaven alguns dels partits del Pacte del Grau en el seu programa electoral, recolzat a més, pels altres socis, els que governen i els que no.

La proposta està preparada per a ser presentada en comissió plenària, i passada pel ple ordinari de l’ajuntament el pròxim 23 de febrer. I no es necessita el suport de tota la corporació, bastarà amb els vots del tripartit.

No serà ni el primer municipi ni l’últim a abordar la ‘normalització’ del topònim de la ciutat, encara que en altres ciutats de l’entorn, la decisió va comptar amb la unanimitat de tots els grups polítics, i a Castelló la cosa ‘cou’ perquè des de PP i CS afirmen que és una decisió unilateral de l’equip de govern que presenten com consumada al ple, sense comptar amb tots els representants de la Corporació.

Campaña en defensa de ‘Castellón’ en Change.org

La novetat quant a la ‘normalització’ del nom de la ciutat, ve ara, perquè la plataforma Change.org, ha arreplegat una petició per a promoure signatures en contra d’aquest canvi del nom de la ciutat.

La petició està dirigida a l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco i, en solament unes hores ha arreplegat més de 250 signatures.

El text de la mateixa diu concretament el següent:

“El govern municipal de Castelló, a instàncies del regidor de Normalització Lingüística, Ignasi Garcia, està intentant imposar el canvi del nom de la ciutat sense comptar amb l’opinió dels ciutadans, per tots és conegut que els que promulguen aquest canvi no cerquen més que enfrontar als ciutadans i adoctrinar en dogmes nacionalistes separatistes que ja han generat conflictes en la comunitat veïna de Catalunya. En uns dies pretenen portar al ple de l’ajuntament l’aprovació de l’inici dels tràmits per a la normalització del nom de la ciutat i del seu districte marítim, segons els seus criteris polititzats. Finalment, el titular de Normalització ens vol llevar el dret fonamental de poder triar com cridem a la nostra ciutat que fins al moment no ha generat cap enfrontament ni petició popular per a aqueix canvi , lliurement podem dir Castellón o Castelló, sense tenir cap problema i amb la petició d’aquest regidor és una reculada en les nostres llibertats”.

L’enllaç d’aquesta campanya en xarxes socials és: https://www.change.org/p/ayuntamiento-de-castellón-nos-encanta-llamar-a-nuestra-ciudad-castellón-no-queremos-imposiciones-para-cambiarlo

Change.org, és una plataforma que posa en coneixement dels ciutadans diferents iniciatives d’associacions o particulars, per a promoure el seu suport, amb la finalitat d’influir en la vida social, política o ciutadana.

No és la primera vegada que Castelló protagonitza una campanya en la plataforma Change.org. Fa relativament poc temps, es va engegar una altra iniciativa en contra que les esglésies catòliques de Castelló s’identificaren amb una mitja lluna en el mapa de geolocalització del portal web de Castelló.

Aquella iniciativa va arreplegar 2.840 signatures. Abans que es tancara la campanya, l’ajuntament ja havia canviat la simbologia de la pàgina, substituint les mitges llunes per octógons. En aquell cas, la campanya anava dirigida contra el regidor de Noves Tecnologies, Modernització i Normalització de l’entitat municipal.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací