Agricultura destina més de 500.000 euros a les ajudes per a projectes de cooperació agrària

320

Actualitat Diària

La Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient ha convocat, a través de les resolucions de l’Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, les ajudes per a diversos projectes de cooperació agrària dins del Pla per al Desenvolupament Rural, segons recull el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

La primera convocatòria té com a objectiu impulsar projectes de cooperació relacionats amb experiències innovadores i sostenibles entre productors i centres de recerca amb cultius adaptats al canvi climàtic i produïts amb models agroecològics, entre les quals es troben les plantes aromàtiques i medicinals, fruita seca, varietats autòctones i cultius tallafocs.

La dotació pressupostària per a aquests projectes de cooperació és de fins a 367.000 euros, dels quals 67.000 euros es reserven per a l’exercici de 2019 i 300.000 euros per a 2020. Per a més informació, consultar aquí.

Per part seva, la segona convocatòria d’ajudes permetrà subvencionar projectes de cooperació relacionats amb la valorització de restes vegetals en experiències de agrocompostaje o uns altres, la fi de les quals sigui evitar l’ús del foc per a l’eliminació de restes agrícoles.

Entre altres iniciatives, poden incloure’s plans de trituració ‘in situ’ de restes agrícoles amb incorporació al sòl, projectes vinculats a la logística i organització de recollida de restes agrícoles per a la seva posada en valor o utilització de restes agrícoles per a la seva transformació en biocombustibles (estelles, pèl·lets, briquetas, etc.) o altres productes innovadors.

La dotació pressupostària per a aquests projectes de cooperació és de fins a 183.000 euros, dels quals 33.000 euros es reserven per a l’exercici de 2019 i 150.000 euros per a 2020. Per a més informació: consultar aquí.

Les ajudes incloses en totes dues convocatòries estan finançades pel Fons Europeu Agricola de Desenvolupament Rural (Feader), el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i la Generalitat, segons consta en el Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

En concret, L’ajuda màxima per projecte no superarà els 80.000 euros i el percentatge de subvenció a concedir serà d’un 40%. No obstant això, aquest percentatge podrà ser del 80% en el cas de projectes de cooperació presentats per entitats públiques.

El termini de presentació de totes dues sol·licituds d’ajudes serà de quinze dies hàbils a comptar des de l’endemà al de la publicació de la convocatòria en el DOGV.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací