Aerocas aposta per un tràfic regular i vols charter per al aeroport de Castelló

328

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme i president de la societat pública Aerocas, Francesc Colomer, ha mantingut en l’aeroport de Castelló una trobada amb representants de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV)-Castelló, amb l’objectiu d’informar l’entitat empresarial sobre la situació, avanços i línies estratègiques de la infraestructura. Francesc Colomer ha agraït al president de CEV-Castelló, Sebastián Pla, el suport a l’aeroport de l’organització empresarial, la junta directiva de la qual s’ha reunit en les instal·lacions.

Colomer ha subratllat que la infraestructura “és un aliat natural del sector empresarial”, per la qual cosa ha advocat per “continuar avançant a fi que l’aeroport es consolidi com una valuosa eina al servei del teixit productiu i del territori i sigui reflex de la societat i les seves empreses, indispensables per al progrés de la província”.

El president de Aerocas ha posat en valor els avanços de les instal·lacions, així com les línies de treball que s’han posat en marxa, seguint les directrius del Pla Estratègic.

En aquest sentit, ha destacat que s’ha aconseguit “un desenvolupament de l’aeroport i una diversificació de l’activitat, que units al sanejament econòmic i la remuntada reputacional, ens fan ser optimistes respecte al futur i viabilitat de la infraestructura”.

Per part seva, el director general de Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha explicat que el pla de posicionament de l’aeroport en els mercats turístics internacionals, afavorit per Aerocas, ha possibilitat la captació de tres rutes per a aquest any, sumant-se a les ja existents.

A més, està en fase de licitació una segona campanya, a la qual opten dues aerolínies, amb l’objectiu d’aconseguir noves connexions per a un període de tres anys. A això cal sumar les gestions que s’estan realitzant davant el Ministeri de Foment per a aconseguir la declaració de la ruta Castelló-Madrid com a Obligació de Servei Públic (OSP) i una possible col·laboració amb Aena.

El conseller responsable d’Estratègia de Aerocas, Javier Gallego, ha assenyalat que l’aeroport “té una vocació eminentment turística, per la qual cosa la Generalitat i els empresaris fem un intens treball conjunt per a contribuir a l’objectiu estratègic de la desestacionacionalización del sector”.

Segons Gallego, el full de ruta passa per que l’aeroport “estableixi un trànsit regular i xàrter, amb els principals mercats emissors de turisme europeu per a aconseguir que la província i els seus productes turístics puguin competir en igualtat de condicions amb altres destinacions en la mitjana i baixa temporada”.

Diversificació

D’altra banda, els responsables de Aerocas han incidit en els avanços reeixits en la diversificació de l’activitat a través de la implementació de vies de negoci complementàries al tràfic comercial, seguint les directrius del Pla Estratègic de l’aeroport.

En aquest sentit, segons han detallat, dues empreses estan desenvolupant treballs de desmuntatge i reciclatge d’avions. A més, s’han tancat sengles acords amb dues escoles de pilots per a la realització d’activitats de formació, a més d’haver-se instal·lat una companyia que presta servei de aerotaxi.

Aquest increment general de l’activitat, en els seus diferents vessants, ha portat a l’aeroport a impulsar obres d’ampliació de la plataforma d’estacionament d’aeronaus a fi d’atendre les noves necessitats que s’han creat

Així mateix, des de Aerocas s’ha incidit en la importància de la futura Zona d’Activitats Complementàries (ZAC), que està en fase de definició i on la Generalitat pretén promoure un pol empresarial i logístic vinculat a l’aeroport.

Wizz Air celebra el seu 15 aniversari

D’altra banda, Wizz Air, la major aerolínia de baix cost i de tarifes baixes a Europa Central i de l’Est, i una de les de major creixement de tota Europa, celebra el 15 aniversari del seu primer vol així com una fita notable de 200 milions de passatgers transportats.

A Espanya, en aquest últim any ha anunciat 9 noves rutes des de diferents aeroport espanyols: Barcelona amb Kutaisi (Geòrgia), València amb Viena, Màlaga amb Katowice (Polònia) i amb la capital d’Àustria, Viena. També des de Castelló a les capitals de Romania, Bucarest, d’Hongria, Budapest i a la ciutat polonesa de Katowice. Des de Fuerteventura a la ciutat polonesa de Katowice i finalment des de Santander a la capital de Romania, Bucarest.

En resposta a la gran demanda dels seus clients espanyols i tractant de crear més oportunitats de viatges realment assequibles, WIZZ està augmentant la seva xarxa a Espanya, oferint en 2019 un total de 55 rutes a 10 països des de 12 aeroports espanyols: Alacant, Barcelona El Prat, Castelló, Fuerteventura, Eivissa, Madrid, Màlaga, Palma de Mallorca, Santander, Tenerife, València i Saragossa que contribuiran al creixement del turisme, tant entrant com sortint, així com a millorar les oportunitats de negocis entre els països.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací