Adif adjudica les obres de senyalització per a la implantació de l’ample mixt en el tram València-Castelló

250

Actualitat Diària

El Consell d’Administració d’Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha aprovat en la seva última reunió l’adjudicació d’un contracte corresponent a la redacció del projecte i l’execució de les obres de senyalització en el tram València-Castelló, corresponents al Corredor Mediterrani al seu pas per la Comunitat Valenciana.

El contracte ha estat adjudicat a la UTE formada per Thales Espanya GRP i Bombardier EuropeanInvestments per import de 40.119.604,73 euros (IVA inclòs) i té un termini de 4 mesos de redacció del projecte i 24 mesos d’execució. Els treballs objecte d’aquest contracte consisteixen en la redacció del projecte constructiu, execució de les obres, realització de les proves i posada en servei dels subsistemes de senyalització i comunicacions en el tram.

Aquests treballs es realitzaran garantint en tot moment el trànsit ferroviari en el tram València -Castelló, amb la finalitat de no afectar els serveis, especialment de viatgers.

En concret, les instal·lacions de senyalització contemplades inclouen l’execució dels enclavamientos, els sistemes de protecció del tren, el control de trànsit centralitzat i els sistemes auxiliars. En el que a les comunicacions es refereix, el contracte comprèn els sistemes de telecomunicacions per fibra òptica, la telefonia i la comunicació tren-terra, entre altres elements.

Les instal·lacions de senyalització constitueixen un element essencial perquè l’explotació ferroviària pugui realitzar-se amb les degudes garanties de seguretat i regularitat.

Unes altres de les principals actuacions del contracte adjudicat, són les següents:

Modificació dels enclavamientos electrònics (increment de maquinari i canvi de programari) de les estacions del trajecte entre València i Castelló, que assumiran l’explotació de l’ample mixt amb tercer carril en totes dues vies, així com la modificació dels llocs locals de comandament de dites enclavamientos, per a les noves funcionalitats requerides en completar l’ample mixt en totes les vies.
Actualització del Bloqueig Automàtic Banalitzat amb ample mixt per a l’explotació del tercer carril, quedant completament operatiu per a totes les vies.
Instal·lació dels sistemes de comptadors d’eixos, caixes de terminals i els seus avaluadors, amb la finalitat de gestionar el trànsit ferroviari mitjançant la detecció del pas dels combois.
Muntatge i instal·lació d’accionaments, forrellats i comprobadores d’agulla per als nous desviaments d’ample mixt.
Dotació de nous senyals lluminosos de tecnologia LED i balises associades del sistema Asfa Digital d’ample mixt a totes elles, d’acord amb el nou programa d’explotació.
Obra civil, tendit de cablejat i llevant i desmuntatge d’instal·lacions que no són compatibles per al tercer carril.
Elaboració de tota la documentació per a la posada en servei.
Aquest contracte s’afegeix als més de 70 milions d’euros (IVA inclòs) adjudicats el mes passat per a l’execució de les obres d’implantació de l’ample mixt (estàndard i convencional) i els seus corresponents treballs en via i electrificació en el tram València-Sagunt-Castelló, així com al subministrament d’aparells de via per a la implantació d’ample estàndard en el mateix tram.Amb la finalització d’aquestes obres podran circular entre València i Castelló tant passatgers com mercaderies en qualsevol dels dos amples.

Els treballs garantiran el manteniment d’unes adequades condicions d’explotació en termes de prestació de serveis, capacitat i fiabilitat, tant per als trànsits de viatgers com per als de mercaderies.

El projecte contempla també l’adaptació d’estacions existents de manera que permetin la plena funcionalitat de les instal·lacions en diversos amples i la maximització del seu aprofitament.

Es tracta d’unes obres enquadrades en el Corredor Mediterrani, de la Xarxa Transeuropea de Transport, i la seva execució resulta necessària per a la implantació de l’ample estàndard en el Corredor Mediterrani, entre Castellbisbal i Murcia.

Les actuacions objecte del present projecte es desenvolupen sobre l’actual línia de ferrocarril València-Tarragona, en el tram comprès entre la sortida de l’estació de Font de Sant Lluís i l’entrada a l’estació de Castelló, actuant sobre la via general i sobre les vies d’apartat de les estacions contingudes en aquest tram, per a completar l’ample mixt, partint de la situació ja en servei:

En el tram Font de Sant Lluís-Sagunt la via 1 (costat muntanya) es troba en ample mixt (més una via d’apartat a Sagunt).
En el tram Sagunt-Castelló és la via 2 (costat mar) la que compta actualment amb ample mixt.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací