50 joves de la Vall d’Uixó rebran una beca per a realitzar pràctiques en l’estranger

Es tracta de l'únic ajuntament de la província de Castelló que disposa d'aquesta subvenció europea per als seus estudiants

705

ActualitatDiària

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha obtingut quasi 350.000 euros del Fons Social Europeu per a finançar el projecte ‘Mou-te a Europa’, gràcies al com 50 joves de la localitat podran realitzar pràctiques de tres mesos en empreses de Bèlgica, Irlanda i Regne Unit amb una beca que els cobrirà les seues despeses durant l’estada.

Una vegada finalitzat aquest període de formació i ocupació en l’estranger, el consistori facilitarà tres mesos de pràctiques no laborals (remunerades) en empreses locals, de manera que “el seu talent” i “els coneixements i l’experiència que han guanyat fora del nostre país retornen i revertisquen de forma positiva en l’economia de la nostra ciutat”, tal com ha destacat l’alcaldessa, Tania Baños.

La proposta presentada per la Regidoria de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local és l’única de la província de Castelló que ha rebut aquesta ajuda europea. En aquest sentit, el regidor de l’àrea, Jorge García, ha afirmat que la Vall d’Uixó està “al capdavant de la província en projectes d’ocupació i finançament europeu, perquè treballem cada dia per a crear treball i demanar diners a totes les administracions per a millorar la nostra ciutat, perquè nostra major preocupació és la desocupació”.

Cal destacar que aquest projecte és el primer i únic d’aquest tipus que presenta i gestiona l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, amb l’objectiu de “promoure la empleabilidad dels nostres joves, augmentar els seus coneixements acadèmics, professionals i lingüístics i brindar-los una oportunitat internacional a nivell laboral que d’una altra manera no podrien experimentar”, han assenyalat.

Aquesta és una aposta per “una generació de joves que és la més formada de la història” i que “és el futur de la nostra ciutat”, per la qual cosa “volem que siguen els millors”, ha expressat Baños, qui la passada campanya electoral ja es va comprometre a “no deixar tiratges a totes aquestes persones que es veien obligades a anar-se a l’estranger sense bitllet de tornada perquè ací no se’ls donaven oportunitats”.

Una gran oportunitat

Les pràctiques que tenen una durada total de sis mesos (tres a Bèlgica, Irlanda o Regne Unit i tres en una empresa local) també inclouen itineraris formatius en matèria d’igualtat, idiomes i competències digitals. Així, tal com ha remarcat García, aquesta és “una oportunitat sense precedents per als joves valleros” i un exemple més del “canvi de model productiu que estem implantant, basat en la formació, el coneixement i la innovació”.

Solament 122 municipis de tot l’estat espanyol han aconseguit aquestes subvencions europees. Un èxit que per al regidor “contrasta amb l’oposició que practica el PP, que solament fa que criticar sense aportar gens, intentant posar pedres en el camí” i fins i tot “votant en contra en el ple que l’Ajuntament demane ajudes als programes Pofeder per a realitzar projectes que suposaran seguir fent avançar la Vall d’Uixó”.

L’actual equip de govern està apostant durant tota la legislatura pels programes d’ocupació juvenil. De fet, actualment estan en marxa els plans T’Avalem tant per a joves amb estudis com para aquells sense formació que van abandonar els seus estudis especialment durant la bambolla de la construcció.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací