32 municipis de Castelló se beneficiran de les ajudes del Consell per a eliminar barreres arquitectòniques

325

Actualitat Diària

Un total de 32 municipis de la província de Castelló podran beneficiar-se de les ajudes del Consell per a eliminar barreres arquitectòniques en edificis municipals i facilitar així l’accessibilitat a aquests espais públics.

La Generalitat Valenciana destinarà en 2019 a aquest pla d’ajudes 3.945.047,08 euros per a obres d’adequació en 119 municipis menors de 50.000 habitants de la Comunitat Valenciana. D’ells, 62 pertanyen a la província de València, 25 a la d’Alacant i els 32 restants a les comarques de Castelló.

El director general d’Administració Local, Antoni Such, s’ha reunit a la Casa dels Caragols de Castelló amb representants dels municipis de la província que rebran les ajudes, per a explicar-los els tràmits que han d’executar després de la concessió d’aquestes.

Toni Such ha explicat que, amb aquestes ajudes, que es convoquen per segon any consecutiu, es busca “fer efectiva la igualtat i intentar igualar a tota la ciudadançía, independentment de la seva condició física, per a poder accedir als edificis públics”.

Les subvencions es destinaran a projectes municipals que actuïn sobre cases consistorials i centres destinats a la tercera edat, a persones amb discapacitat o diversitat funcional, així com a altres edificis, com a consultoris mèdics o recintes multiusos, culturals o esportius.

A la província de Castelló, tots els ajuntaments amb pressupost inferior al milió d’euros, un total de 24, reben el 100% de l’ajuda sol·licitada. En el cas d’ajuntaments amb pressupost entre 1 i 10 milions d’euros, són quatre els que rebran el 63% de l’ajuda que havien sol·licitat: la Vall d’Alba, Rossell, Viver i Vilafamés.

Finalment, altres quatre ajuntaments amb pressupost superior a 10 milions d’euros (La Vall d’Uixò, Alacalà de Xivert, Moncofa i Nules), rebran el 45% del cost de l’obra.

El director general d’Administració Local ha destacat que tots els municipis menors de 50.000 habitants que van sol·licitar les ajudes en les dues convocatòries publicades fins avui “han resolt tots els seus problemes d’infraestructures en consistoris, centres de majors i de dia”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací