2193

Actualitat Diària

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta ‘El tocadiscos de Joan Fuster’, el primer espectacle que commemorarà l’Any Fuster a l’Auditori de Castelló. Una proposta de teatre i música que han creat Pau Alabajos i Barnasants al voltant de la figura de Joan Fuster, que arriba a l’Auditori de Castelló el dissabte 30 a les 19.30 hores, després de la seua estrena a València.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que “des de l’Institut Valencià de Cultura fem una aposta per a commemorar una de les grans figures del pensament a casa nostra amb tota una sèrie d’activitats, com per exemple aquest espectacle teatral i musical que ens portarà a les cançons més compromeses de tota una època”, i hi ha afegit que “pròximament tindrem a l’EACC una exposició que, partint del text ‘El descrèdit de la realitat’ de Joan Fuster, recull una sèrie de propostes que desacrediten la realitat contemporània i ressituen l’exercici artístic en els discursos de decreixement, feminisme o teoria queer”.

‘El tocadiscos de Joan Fuster’ és un espectacle teatral prenyat de música en viu: a partir d’una selecció de textos fusterians que reflexionen sobre el moviment cultural de la Nova Cançó, es construeix un trencaclosques de pensaments, aforismes i dissertacions que serveixen com a base per a una entrevista fictícia ‒una tertúlia teatralitzada‒ protagonitzada per l’assagista de Sueca i una jove periodista, amb qui dialoga sobre el paper que van tindre Els Setze Jutges en la lluita antifranquista, sobre la importància de la Nova Cançó durant la transició democràtica i sobre altres qüestions socials, polítiques i culturals que afecten la nostra història recent.

Les cançons de Raimon, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor, Al Tall o Pi de la Serra, al·ludides durant l’entrevista, conformen la banda sonora de l’espectacle, que interpretaran cantautors i cantautores nascuts després de l’any 1975. Feliu Ventura, Mireia Vives, Sandra Monfort i Pau Alabajos canten en directe alguns dels himnes més simbòlics de la generació predecessora i reten homenatge a Joan Fuster en el centenari del seu naixement.

‘El tocadiscos de Joan Fuster’ està interpretat per l’actor Alfred Picó i l’actriu Lara Salvador i comptarà amb els músics Laura Navarro, Enrique Jerónimo ‘Gus’, Adriana Sena, David Barberà i Anaís Bueno. La direcció escènica de l’espectacle va a càrrec de Gabi Ochoa i Maria Almúdever, amb la direcció musical de Pau Alabajos i la producció executiva de Barnasants. La cartelleria de l’espectacle ha sigut creada pel dissenyador Cesc Roca.

Més informació i venda d’entrades en el web ivc.gva.es.

Nancy Fabiola, a l’Auditori

L’Auditori de Castelló es prepara per a rebre Nancy Fabiola Herrera, una de les veus actuals amb millors crítiques dins el món de la lírica. Aquest dijous 28 d’abril a les 19.30 hores tindrà lloc aquest concert de la gran mezzosoprano, acompanyada de Solistes de València amb una selecció de cançons populars de l’autora mexicana María Grever. També inclou música d’autors com Pixinguinha, passant per Ernesto Lecuona.

Un viatge sense oblidar la sarsuela espanyola, així com una atrevida mirada a l’òpera, amb arranjaments innovadors sobre temes de ‘Carmen’ de Bizet, o un ‘medley’ d’òpera amb grans del gènere com Puccini, Verdi, etc.

En aquesta ocasió, el conjunt Solistes de València interpretarà arranjaments compostos expressament per a aquest projecte. Pau Chafer ha realitzat les orquestracions, en què un contrapunt constant i unes harmonies sempre dinàmiques abrigallen la potent veu de Nancy i recreen atmosferes de múltiples colors.

Les entrades tenen un preu d’entre 6 i 16 euros. Recordem que es pot obtindre un descompte del 50 % gràcies a Entrada i +. Cal recordar que quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló, o l’EACC, s’obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o l’Auditori, entrades amb un descompte que pot arribar al 50 %.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací