Les més de 1200 visites rebudes a la Cova de l’Algepsar d’Onda atestigüen l’èxit de l’activitat

849
El Museu del Taulell Manolo Safont també està batent rècords d’assistència en una clara aposta pel turisme local
Actualitat Diària
La Cova de l’Algepsar d’Onda ha rebut més de 1.200 visites des de la seua obertura el mes d’abril passat com Espai de la Memòria i després dels treballs de reforma i restauració impulsats per l’actual equip de govern de l’Ajuntament d’Onda a l’inici de l’any. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, explica que “l’espai de la memòria que alberga aquest emplaçament que hem restaurat ha recollit un gran èxit entre els onders i els visitants que s’han volgut acostar a les instal·lacions a conéixer una mica més sobre el passat de la nostra localitat. Es tracta de saber el que va passar perquè no es torne a repetir i per això s’ha inclòs en la Ruta de la Memòria que ha dissenyat la Federació Valenciana de Municipis i Provincies (FMVP)”.

1200 visites Cova Algepsar Ondaforma, amb la Cova de l’Algepsar, Onda suma un nou recurs turístic que s’uneix a la xarxa de museus que ja disposa i al principal atractiu de la localitat, que és el castell. L’espai romandrà obert els dissabtes d’11 a 14h i de 18 a 20h i els diumenges d’11 a 14h. L’Espai de Memòria “Cova de l’algpesar” mostra els esdeveniments històrics de la població d’Onda durant Guerra Civil Espanyola (1936-1939) en un lloc tan emblemàtic com és la pròpia Cova de l’Algpesar o del Castell, situada als peus de la fortalesa. Aquesta cavitat artificial, que forma part indissoluble de lentorn històric-cultural d’Onda, va ser el refugi de la població durant els terribles dies dels bombardejos al juny de 1938, quan Onda va estar en primera línia de foc. El túnel d’entrada a la cova, creat en aquest projecte per a garantir la seguretat, ha sigut condicionat per a albergar una exposició estable sobre aquests fets que formen part de la història local. Una breu explicació de la Guerra Civil ens introdueix en les imatges recuperades dels bombardejos per a donar pas a les fotografies de la població refugiada i a la projecció d’una breu filmació coetània, un document realment excepcional malgrat la seua brevetat. L’exposició finalitza amb Memorial de les víctimes onderes de la Guerra i la pròpia contemplació d’una de les boques d’entrada a la gruta. Aquest Espai de Memòria de la Guerra Civil Espanyola a Onda també té com a missió el recuperar la major part d’informació possible sobre aquest episodi històric, des d’objectes bèl·lics i quotidians fins als testimonis orals.

“Per la seua banda, el Museu del Taulell Manolo Safont també ha batut xifres de rècord acollint a 12.501 visitants en el que ha transcorregut d’any, fins al final del mes de maig, quan en el 2018 es van rebre 18.919 visites en tot l’any. Durant el mes de maig, han sigut 4.161 persones les que s’han acostat a l’entorn museístic, una dada que duplica al del 2018 quan van ser 1.967 i que suposa un màxim històric en la instal·lació. Aquesta bona acollida s’ha produït gràcies al treball que s’ha impulsat des de l’àrea de Museus que dirigeix la tinent d’alcalde, Encarna Ribes. Esperem que durant l’estiu una bona quantitat de persones s’acoste també a aquestes instal·lacions per a conéixer els espais, que formen part del gran patrimoni cultural i natural del qual disposem a Onda”, explica Huguet que afig per a concloure que “a més, hem adjudicat el contracte d’informadors turístics per prop de 250.000 euros a l’empresa BCM Gestió de Serveis, amb el que aquest servei es professionalitzarà i oferirà una major qualitat a les visites que s’acosten a la nostra localitat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací