Ximo Puig s’ha reunit amb el secretari general d’UGT

478

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha ressaltat que el Govern valencià ha treballat, des de l’inici de la seua gestió, per a recuperar la concertació i el diàleg social com a mecanisme “fonamental” per a avançar en els objectius fixats a la Comunitat Valenciana, que són, ha detallat, “la generació d’ocupació, el creixement econòmic i la redistribució de la riquesa”.

El cap del Consell ha mantingut una reunió amb el secretari general d’UGT, José María Álvarez, en la qual també ha participat el secretari d’UGT-PV, Ismael Sáez, per a abordar qüestions relacionades amb la situació econòmica i social d’Espanya i la Comunitat Valenciana, així com la relació entre l’organització sindical i la Generalitat.

Després de la reunió, ambdós dirigents han manifestat tenir una “àmplia sintonia” pel que fa a les polítiques socials i a la concertació en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. En eixe sentit, Puig ha expressat la seua confiança en què les tres taules sectorials constituïdes a partir de la Mesa del Diàleg Social -formada per Consell, patronal i sindicats- per a abordar qüestions relacionades amb l’economia, les polítiques públiques i les polítiques socials, aconseguisquen acords “en els pròxims dies”.

Respecte a la situació de l’ocupació, el president ha ressaltat que la Comunitat Valenciana ha experimentat un creixement que supera el 3% i se situa per damunt de la mitjana nacional, la qual cosa ha suposat la creació de més de 130.000 nous llocs de treball en aquest territori. No obstant això, ha insistit que el Consell és conscient de les “dificultats” que queden per superar en aquest àmbit, com l'”excessiva precarietat”.

D’altra banda, Puig i Álvarez han avaluat l’estat dels salaris i les pensions al territori valencià, ambdós amb indicadors per davall de la mitjana nacional. “A la Comunitat Valenciana existeix un problema d’infrafinanciació i infrainversió”, ha subratllat el cap del Consell, qui ha defensat la necessitat de “tenir resolt el problema valencià a mitjà termini” per a poder aconseguir “els paràmetres de progrés i benestar que necessita la societat valenciana”.