Ximo Puig “No pot haver un divorci entre el PSC i el PSOE”

115
El president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha defensat avui que “no hi pot haver un divorci entre el PSC i el PSOE”, ja que tots dos formen “part del mateix”, ja que el PSC és ” la representació del PSOE a Catalunya “.

Puig ha fet aquestes declaracions després d’assistir a l’acte d’inauguració del monument a les víctimes de l’accident de metro de València de 2006, on ha explicat que finalment no acudirà al Congrés del PSC, com tenia previst, a causa d’una malaltia mèdica ja que aquest diumenge es va de viatge de Londres.

“Malauradament, no podré estar” al congrés del PSC, però “vaig a enviar un missatge d’afecte i afecte als companys del PSC”, als quals els uneix una “relació fraternal”, i el PSPV-PSOE estarà representat a través del vicesecretari d’Organització, Alfred Boix, ha manifestat Puig.

El dirigent socialista ha insistit que, en qualsevol cas, la solució “sempre és el diàleg” i cal atendre una “visió de conjunt i buscar les fórmules” perquè finalment s’aconsegueixi “rearmar un projecte que és fonamental com a alternativa per millorar la vida dels ciutadans “.

Preguntat sobre si el fet que ningú de la gestora del PSOE acudeixi al conclave del PSC suposa una ruptura, Puig ha indicat que “són moments d’una certa dificultat”, però s’ha mostrat convençut que “se’n van a arreglar les coses, lògicament “.

Ha insistit que el PSC i el PSOE formen part del mateix, i ha apel·lat a que tots admetin “la realitat, que és complexa, i al mateix temps que la democràcia funciona, internament i externament”.

“Més enllà de les fronteres del partit, el que m’interessa és la conscienciació col·lectiva que hi hagi una majoria progressista a Espanya capaç de donar-li les millors respostes que necessiten els ciutadans”, ha asseverat.