Ximo Puig destaca la figura de l’escriptor Blasco Ibáñez com esencial per a entendre la historia de la Comunitat Valenciana

481

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la figura de l’escriptor i periodista valencià Vicent Blasco Ibáñez com a “extraordinària” i essencial per entendre la història recent de la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell s’ha expressat en aquests termes durant la presentació del llibre ‘L’últim manuscrit de Blasco Ibáñez’, de l’escriptor i membre del Consell Valencià de Cultura Vicente Muñoz Puelles; una obra que, ha dit, permet conèixer més en detall a qui ha qualificat com “el valencià més universal”.

“Li devem molt a Blasco Ibáñez i, per això, la Generalitat ha fet seu l’Any Blasco Ibáñez”, ha explicat Puig, que ha puntualitzat que l’objectiu d’aquesta iniciativa, que va sorgir per commemorar el 150 aniversari del naixement de l’escriptor, és que les generacions joves coneguin la contribució de l’escriptor en la vida cultural i política de la Comunitat Valenciana.

El president ha ressaltat la producció bibliogràfica de Blasco Ibáñez durant els seus 61 anys de vida, un període “intens” marcat per esdeveniments històrics de rellevància com la I República o la Restauració. “La seva importància literària va consistir a plasmar en les diferents etapes les inquietuds de la gent de la nostra terra”, ha subratllat el cap de l’Executiu valencià, que ha recordat que en 1924 va ser declarat el novel·lista més llegit del món.

Pel que fa a l’obra de Muñoz Puelles, Puig ha assegurat que es tracta d’una producció “molt original, perquè és capaç d’unir en un mateix llibre no massa llarg, de fàcil lectura i molt ben escrit, l’autobiografia de Blasco Ibáñez a partir de fragments de la seva pròpia obra, però també episodis de la vida de Vicente Muñoz Puelles “.