Ximo Puig anuncia la inminent creació d’un organ que certificarà l’execució dels fons regionals europeus a partir de 2017

66

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la creació d’un òrgan que s’encarregarà de certificar l’execució dels fons regionals que arriben a la Comunitat Valenciana a partir de 2017. El Consell s’ha compromès a crear aquest instrument abans que acabi 2016 amb l’objectiu d ‘ “avançar i simplificar” els processos burocràtics.

Aquest organisme tindrà com a funció la certificació i control de l’execució del nou programa de fons regionals europeus per la Comunitat Valenciana. El cap del Consell s’ha expressat en aquests termes després de reunir-se amb la comissària de Política Regional de la Unió Europea, Corina Cretu, al Palau de la Generalitat.

En concret, la comissària de Política Regional de la Unió Europea, Corina Cretu ha anunciat que la Comissió Europea invertirà aproximadament 570 milions d’euros de fons regionals europeus en el territori valencians. Segons ha detallat, aquesta aportació ajudarà a fomentar la creació d’ocupació, donant suport a petites i mitjanes empreses en el sector de la innovació.

A més, Cretu ha explicat que la creació d’aquest òrgan intermediari de seguiment i control anunciat pel president de la Generalitat està “prevista en el programa per a la Comunitat Valenciana” i que ara el repte resideix a “posar en pràctica” els compromisos que es s’han recollit sobre el paper.

Així mateix, també ha recordat que és “crucial” accelerar la posada en marxa d’aquest organisme, la funció serà la de “declarar despeses”, perquè, un cop establert i nomenats seus integrants, “es podrà rebre fons per executar la segona part del programa “.

Durant la reunió de treball que han mantingut tots dos, Puig ha detallat a la representant europea la situació actual de la Comunitat Valenciana i li ha explicat el procés “de sortida potent de la crisi econòmica a través de l’esforç de les empreses i treballadors valencians”.

Per continuar amb aquesta tasca, el cap de l’Executiu valencià ha sol·licitat el “màxim” suport de les institucions europees. “Necessitem fons, tant de l’Estat, com de la pròpia Unió Europea, per a donar-li tota la potència i velocitat de creuer a aquesta recuperació”, ha assegurat Puig.

Així mateix, el president ha insistit que un dels “grans” objectius de la Generalitat és “aixecar la hipoteca de reputació que durant tant de temps va provocar una relació conflictiva de la Comunitat Valenciana amb la Unió Europea”. “Aquest és un govern nou que vol restablir els ponts trencats amb totes les institucions; d’una manera lleial volem col·laborar per resoldre els problemes dels ciutadans”, ha afegit Puig.

Per la seva banda, la comissària de Política Regional de la UE s’ha mostrat “impressionada i agraïda” pel compromís del Govern valencià en la lluita contra la corrupció i el frau, així com pel seu impuls al desenvolupament urbà sostenible.

També ha expressat la seva satisfacció per les estratègies que ha implantat la Generalitat per ajudar els joves i pel suport que ha ofert a prop de 20.000 petites i mitjanes empreses. En aquesta línia, ha animat a altres membres de la Unió Europea “a seguir l’exemple de la Comunitat Valenciana”.

Finalment, Puig ha agraït a la comissària, Corina Cretu la seva visita a València. En aquest sentit ha emfatitzat l ‘ “esforç” de la Comissió Europea per mantenir un “diàleg obert” amb la ciutadania en un moment “difícil per a Europa i per als europeistes”.