Ximo Puig anuncia la decisió del Consell de acometre la segona fase de Parc Sagunt

524

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la decisió de construir Parc Sagunt II davant l’èxit de la primera fase, que ha aconseguit en dos anys desbloquejar i comercialitzar el 85% de les parcel·les. “Ens agradaria fer-ho conjuntament” amb la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), però, tot i el cas que no sigui així, “ho farà només la Generalitat”, ha manifestat Puig.

El cap del Consell ha assistit a l’acte de lliurament de les obres del sector UE4 de Parc Sagunt a les empreses adjudicatàries, on ha assegurat que els fets han demostrat que “el sector públic no ha de ser un espectador passiu, sinó que ha de tenir un paper fonamental d’impuls “.

Puig ha recordat que el parc industrial “semblava un desert, un d’aquests elefants blancs que ens hem trobat”, i ha destacat que “gràcies a l’esforç de tots, ja no és una quimera, sinó una realitat que serà un motor econòmic per a la Comunitat “.

En l’acte, al qual també ha assistit el conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, Puig ha recordat la necessitat d’impulsar unes infraestructures que potenciïn la indústria, com la connexió ferroviària entre Bilbao i Sagunt i la del corredor mediterrani.

Per això, ha demanat augmentar la velocitat d’execució d’aquestes línies fèrries. “Hem d’anar més ràpid”. “No invertir en el corredor mediterrani i al corredor càntabre-mediterrani és un problema econòmic”, perquè “és més car no invertir d’invertir”, ha alertat.

El president també ha volgut destacar l’aprovació en el ple del Consell d’aquest divendres l’avantprojecte de Llei de Gestió, Modernització i Promoció d’Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana, que pretén potenciar un sòl industrial competitiu. “Un dels fets diferencials que tindrà la Comunitat en el seu procés de reindustrialització serà la qualitat de polígons i parcs empresarials”, ha assenyalat Puig, qui ha recalcat que és “un projecte pioner a tot Espanya”.

Respecte a la voluntat del Consell de reindustrialitzar el territori valencià ha indicat que s’ha aconseguit assolir en els darrers anys un PIB industrial de gairebé el 20%. “Durant els anys de la bombolla, quan es va decidir posar tots els ous al cistell de l’especulació immobiliària, vam arribar a baixar fins al 13%”, ha lamentat el president.

Puig ha advertit que no hi ha cap país avançat sense una indústria potent, i alhora ha assenyalat que, després de l’esforç col·lectiu durant la crisi, ha arribat el moment que hi hagi un reflotament dels salaris.