Xarxa Teatre inicia a Montreal la seva gira canadenca

467
????????????????????????????????????

La companyia internacional de teatre de carrer de Castelló, Xarxa Teatre, ja està a Mont-real, on demà comença una nova gira transoceànica amb l’espectacle de gran format Veles e vents. La de demà serà la primera de les 3 representacions que realitzarà la companyia al país nord-americà. Les altres dues seran al Quebec els propers dies 19 i 21 de juliol. Amb aquest nou tour, Xarxa Teatre supera, a més, les 30 gires transoceàniques des que el 1993 va realitzar la seva primera actuació fora del continent europeu, concretament a Santiago de Xile amb una representació de la Nit Màgica dins el Festival de les Nacions de la UNESCO.

L’expedició de Xarxa Teatre va partir cap a Canadà just després de tornar de Cracòvia, on va representar amb èxit l’últim espectacle en gira produït per la companyia: Ara Pacis. En aquesta ocasió, el muntatge seleccionat per a la gira canadenca ha estat Veles e vents, un autèntic supervendes que es va estrenar el 1994 dins dels actes d’inauguració del Eurotunnel. L’espectacle, basat en l’obra del poeta valencià Ausiàs March, submergeix l’espectador en un mar idíl·lic però també apocalíptic, font de vida i espai connector de cultures però també un mar en plena destrucció, convertit en cementiri nuclear i permanentment en flames per les catàstrofes petrolieres. El missatge mediambiental està avui en dia més present que mai, com també una proposta escènica que segueix girant per tot el món.

L’actuació de Xarxa a Mont-real, ciutat que visita per primera vegada, forma part de l’exitós festival Just Pour Rire. La representació tindrà lloc demà dissabte a les 21.30 hores (horari local) a la Scène Videotron, seu d’un festival especialitzat en el teatre de comèdia en tots els seus formats. Quatre dies després, la companyia arribarà a Québec per realitzar una doble representació de l’espectacle a la Rendez-Vous Naval 2017, una gran carrera internacional de velers.

L’esdeveniment forma part del 150 aniversari de la fundació del Canadà i reuneix 40 grans velers i 3000 tripulants en una cursa que s’atura en ports d’Anglaterra, Portugal, Bermudes, Estats Units, Canadà i França. Així, la doble representació de Xara Teatre es celebrarà a l’Àgora del port de Quebec i serà una de les principals activitats organitzades amb motiu de l’arribada de la cursa a la ciutat el centre històric va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquesta serà la tercera visita de Xarxa Teatre al Quebec, després del seu pas el 2005 amb Nit màgica i el 2010 amb El foc del mar.