Vistabella organitza la 9º Fira d’oficis Antics de Tots Sants

57
fira oficis antics vistabella

La fira tindrà lloc el dimecres 1 de novembre i en ella es podran observar exhibicions d’oficis antics, cases decorades amb ferramentes antigues, eines del camp i roba tradicional. També hi haurà paradetes, tallers i exposicions.

Un any més la tradicional Fira d’Oficis Antics de Vistabella tindrà lloc el dia de Tots Sants. Les activitats començaran a les 10.30 h a la Plaça del Dau, quan la Rondalla inaugurarà la fira i guiarà als assistents per un recorregut on es podrà observar la forma tradicional de rentar roba a mà, i els oficis de fuster, pelador de pins, picapedrer, ferrer, carnisser, agricultor, apicultor i esparter.

Durant tot el matí es podran adquirir productes en les diferents paradetes d’artesania que hi haurà al recorregut. A més, es podran visitar cases decorades amb eines del camp, peces de ceràmica i utensilis de cuina, roba tradicional, etc. També hi haurà una exposició sobre la vida a l’antiga escola, a l’Ajuntament, una altra de fotografies antigues al local dels jubilats, i una de varietats de pataca i llegums a la Cooperativa Biopenyagolosa.

Les ames de casa faran bunyols i figues “albardaes”, i per als més menuts hi haurà diversos tallers, de jocs tradicionals i d’apicultura, així com passejos en burra. La Rondalla de Vistabella farà ronda i bureo, i la fira conclourà a les 14 h, però a les 17 h encara hi haurà una partida de pilota a mà al frontó.

La fira està organitzada per l’Ajuntament de Vistabella, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, la Cooperativa Biopenyagolosa i la Rondalla de Vistabella.