Vilafranca es reuneix amb el delegat de govern de Aragó

107

Els alcaldes de Vilafranca (Castelló) i Mosqueruela (Terol) han lliurat al delegat del Govern d’Aragó a Terol, Antonio Arrufat, més de 3.000 signatures que exigeixen la millora definitiva de la carretera Mosqueruela-Vilafranca. Es tracta d’un vial de 23 quilòmetres que discorre en 17 per territori de Terol i 6 en terreny castellonenca.

Al costat de les firmes s’ha fet entrega, per registre d’entrada, de les dues mocions que han aprovat els dos municipis exigint la millora integral de la carretera, sobretot en el tram aragonès, que és el que presenta un pitjor estat.

A la reunió tots dos alcaldes també han realitzat una invitació formal al conseller aragonès d’Obres Públiques perquè visiti la carretera i “comprovar de primera mà el lamentable estat en què es troba”.
El delegat del govern d’Aragó s’ha compromès a incloure en el pressupost de 2017 la partida necessària per finalitzar la millora d’un tram de 8 quilòmetres l’execució no es va acabar. Aquest tram s’hauria d’haver acabat aquest any. El delegat territorial ha justificat la inacció del govern aragonès en la Llei d’Estabilitat Pressupostària. Els alcaldes de Vilafranca i Mosqueruela han manifestat que creuran la paraula del govern aragonès quan s’executin les obres. El delegat també s’ha compromès a millorar l’altre tram de la part de Terol en 2018.
tram castellonenc

A la part castellonenca dos alcaldes han explicat que la Conselleria d’Infraestructures ha executat la millora de 1,5 quilòmetres ampliant l’amplada de la via i també asfaltant aquest tram. Els alcaldes han incidit que aquesta millora arriba després de 20 anys sense cap actuació. No obstant això han apuntat que seguirà insistint davant de la Generalitat Valenciana perquè es millori l’asfaltat i l’amplada de tot el tram que discorre pel terme de Vilafranca.