Vila-real serà escenari aquest dissabte 19 de novembre del VI Congrés Autonòmic d’Alzheimer

105

Vila-real serà escenari aquest dissabte, 19 de novembre, del VI Congrés Autonòmic d’Alzheimer. Una cita que servirà per reforçar, encara més si és possible, la marca de Ciutat de Festivals, Congressos i Esdeveniments, tal com ha anunciat el regidor de Relacions Institucionals, Diego Vila.

L’edil, que ha estat acompanyat durant la presentació pel president de la Federació Valenciana d’Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer (FEVAFA), Emilio Marmaneu, ha agraït als organitzadors “haver valorat la marca de Ciutat de Congressos a l’hora de triar a Vila-real com a seu d’aquest esdeveniment, que pretén conscienciar la societat sobre aquesta afecció i formar els professionals “.

I és que, tal com ha indicat Vila, “només a la Comunitat Valenciana hi ha més de 100.000 malalts, que a nivell estatal passen a ser dos milions i 46 a tot el món, el que fa pensar que va en augment i que sense un tractament adequat i els mecanismes necessaris per fer-hi front, la xifra es podria triplicar en uns 30 anys “.

Per això, l’Ajuntament de Vila-real “col·labora amb l’Associació de Familiars d’Alzheimer (AFA), no només amb la posada en marxa del centre de dia Molí la Vila, com ja va fer al seu dia, sinó també a través d’un conveni anual i ajudes puntuals “.

En aquest sentit, l’edil ha felicitat a l’organització per l’èxit de la jornada, que tindrà lloc el proper dissabte 19 a l’edifici de la Fundació Caixa Rural Vila-real, que acollirà tot tipus de conferències i tallers adreçats a professionals ia la població en general al llarg de tot el dia. “Per desgràcia, aquest és un camp amb molt de futur a nivell professional, perquè la xifra a afectats cada vegada va en ascens”, explica Marmaneu, “d’aquí la importància de realitzar aquest tipus de sessions per a donar a conèixer el problema i per dotar d’eines als futurs professionals de l’àmbit sociosanitari ia professionals en actiu de tota la Comunitat Valenciana, perquè millorin la seva formació “.

De moment, ja hi ha al voltant de 250 inscrits i l’espai compta amb un aforament màxim de 300. “Esperem completar l’aforament, ja que hi ha molta gent que ha mostrat la seva intenció de participar, però encara tenen dies per apuntar-se, per la qual cosa esperem que ho facin a última hora “, assenyala Marmaneu, que destaca que” Vila-real és un referent en tota la Comunitat perquè compta amb un centre de dia molt preparat “, alhora que ha agraït a l’Ajuntament” tota la seva ajuda des de sempre “. Així, està previst que autobusos noliejats des d’Alacant i altres punts de la geografia valenciana arribin a la ciutat, on, a més de participar en les xerrades previstes sobre avenços tècnics i científics i en els 18 tallers planificats durant tota la tarda -alguns ja sense places disponibles- “passaran el dia a la ciutat, on menjaran i molts pernoctaran”.

Més informació i inscripcions a la web www.congresoalzheimercomunidadvalenciana.org. Els estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló, de la Miguel Hernández (Elx) i de la Universitat de València podran obtenir crèdits de lliure elecció amb l’assistència al congrés, en què participaran una trentena d’experts de diferents organismes.