Vila-real contractarà en breu un total de 20 joves en pràctiques a través del programa Avalem de la Generalitat

497

L’Ajuntament de Vila-real contractarà en breu un total de 20 joves en pràctiques a través del programa Avalem de la Generalitat, que pren el relleu del programa pioner de beques municipals Vilabeca, evolucionat ara en la marca VilaVECA, sigles que responen al lema ‘Viu l’Experiència Creativa Avalem’.

La iniciativa s’emmarca en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, pel qual es desenvolupen actuacions que incentiven la inserció laboral de joves no ocupats ni integrats en els sistemes d’educació o formació, finançades a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu.

Les contractacions seran possibles gràcies a l’ajuda de la Generalitat, a través del Servef, que subvenciona el programa amb 192.000 euros per a afavorir la inserció laboral de menors de 30 anys amb qualificació.

“Es tracta d’un projecte innovador, ja que al programa original, que oferia el consistori de manera pionera amb finançament propi, se li suma l’ajuda de la Generalitat Valenciana, per la qual cosa es milloren les condicions d’aquesta nova edició”, explica el regidor d’Economia, Xavier Ochando.

En concret, l’Ajuntament ha obtingut una subvenció de 192.291,40 euros per a contractar en pràctiques 20 joves durant set mesos, de manera que s’amplia en un mes la durada de l’anterior Vilabeca.