Vila-real acollirà aquest proxim diumenge 20 de novembre la final autonòmica d’escacs per equips

94

El Centre de Tecnificació Esportiva de Vila-real acollirà aquest diumenge, 20 de novembre, la final autonòmica d’escacs per equips, una competició que portarà a la ciutat a joves promeses de tot el territori valencià en una modalitat esportiva en la qual el club local és un autèntic referent. Seran un centenar els jugadors que s’enfrontaran en la competició en dues categories (sub-12 i sub-18), pel que l’organització espera una afluència de al voltant de les 300 persones entre participants, familiars i acompanyants.

La regidora d’Esports i Salut, Silvia Gómez, ha presentat aquest matí l’esdeveniment, amb el president del Club d’Escacs Vila-real, Jorge Romero, i el vicepresident de la Federació Valenciana d’Escacs, Luis Barona, els que han agraït el suport del consistori a l’impuls d’aquesta pràctica esportiva. “Creiem que és molt important promoure els escacs entre la població, i més tenint en compte que a Vila-real comptem amb un club local molt dinàmic que s’ha convertit en tot un referent. Amb campionats d’aquest tipus, avancem en aquesta línia “, assenyala Gómez.

La final autonòmica per equips començarà a les 10.30 hores i està previst que acabi cap a les 18.00 hores. Els guanyadors en les dues categories de la competició aconseguiran una plaça al campionat d’Espanya d’escacs.

Al gener, Vila-real tornarà a ser el centre de la pràctica dels escacs de la Comunitat, gràcies a la celebració d’un campus de tecnificació esportiva. El programa, per al qual s’habilitaran per primera vegada les aules de formació del CTD, servirà per detectar els millors valors i promeses de la Comunitat en un esport “amb segell autòcton”, assenyala Barona, que porta practicant-se en terres valencianes cinc segles.