Vicent Marza: Els valencians hem de poder prendre les grans decisions de forma col·lectiva i no des de despatxos tancats d’esquenes a les persones”

1051

Vicent Marzà (El candidat a les primàries de Compromís per a cap de llista de les Corts per Castelló)  ha afirmat avui, que “el nou temps polític al País Valencià ha de passar perquè la ciutadania siga no només partícep, sinó protagonista de les decisions que els afecten en el seu dia a dia. Els valencians hem de poder prendre les grans decisions de forma col·lectiva i no des de despatxos tancats d’esquenes a les persones”.

L’actual govern valencià ha fet polítiques “opaques i pensades per beneficiar uns pocs enfront dels interessos de la majoria. Per això li ha interessant mantindre la ciutadania lluny de les decisions i evitant de totes les formes possibles que s’empodere per poder perpetuar el seu model excloent i de privilegis pels seus amics”, assegura Marzà. “Hem d’acabar amb este despotisme il•lustrat trampós des de les institucions a partir de maig, però sobretot hem de situar-hi enfront una ciutadania crítica i exigent que reclame el dret a decidir-ho tot com a persones informades i empoderades del seu futur compartit”.

“Hem de començar per oferir eines a l’abast de tothom perquè ens puguem informar com toca, i en base a eixa informació i l’opinió que ens puguem formar decidir de forma col·lectiva aspectes tan cabdals pel nostre dia a dia com què fem amb el deute públic de les institucions valencianes, quin model sanitari, educatiu i de serveis socials volem o, per suposat, de quin poder polític ens volem dotar com a poble valencià que reclama el seu lloc al món”, ha explicat Vicent Marzà.

“Enfront de l’opacitat i el clientelisme actual, ciutadania adulta i informada amb capacitat per decidir. Si no som capaços de fer això i impulsar-ho des de les institucions, el nou temps polític valencià naixerà coix”, ha afirmat.