Vall d’Uixó adequa els camins rurals i les cunetes del terme municipal

130

La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó està duent a terme una sèrie de treballs d’adequació i neteja de cunetes i camins rurals del terme municipal, especialment “els que més falta de manteniment tenien, perquè en algunes zones les herbes i la mala herba tapaven bona part de la calçada per la qual passen els vehicles “, tal com ha explicat el regidor de l’àrea, Fernando donar-vos.

Així, s’estan desbrossant la via de servei de la carretera Algar, Camí del Coronat, Caseta del Coeter, Camí Vell d’Algar amb Pla de Pineda, Senda Pescadors, Racó de Cirers, via de servei de l’autovia a la partida de Cabell Negre, Carretera Vella d’Almenara, el tram de titularitat municipal de la N-225 i el camí Assagador amb Partida Torrassa.

Donar-vos ha explicat que aquestes actuacions s’emmarquen dins del pla de neteja de camins que està impulsant l’actual equip de govern, “perquè és necessari portar un manteniment periòdic d’aquestes vies que utilitzen moltes persones que treballen al camp, especialment ara que estem en plena temporada de recollida de taronja “.

Els operaris municipals estan realitzant aquests treballs amb la utilització de material propi de l’Ajuntament i amb una màquina desbrossadora cedida per la Diputació. L’objectiu és “millorar la imatge i la seguretat d’aquests camins rurals”. Per això s’està treballant contínuament “per mantenir-los en les millors condicions possibles”.

Cal recordar que aquest any ja s’han realitzat diverses actuacions d’arranjament de camins, com el de Sumet amb la col·locació d’una bionda metàl·lica de seguretat, el de Penyalba amb l’aportació de 64.000 euros per part de la Conselleria d’Agricultura, o el de Aigualit amb fons municipals per consolidar el terreny.

A aquests projectes se suma “el treball que realitzen els treballadors de l’Ajuntament diàriament a les zones en què anem detectant que creixen les herbes i la mala herba o que han patit desperfectes per el tràfec de vehicles o quan es produeixen pluges”, ha finalitzat el regidor.