UPyD Castelló proposa l’elaboració d’uns criteris per l’asignació de subvencions

386
Unió Progrés i Democràcia (UPyD) proposa com a desenvolupament del seu programa electoral per a Castelló l’elaboració d’uns criteris clars i objectius pels quals l’Ajuntament de Castelló hagi d’assignar subvencions a col·lectius socials, associacions o entitats de comunicació.

Segons ha indicat el candidat a l’Alcaldia per la formació, Pere Tejedo, “és necessària una major transparència i equitat en les subvencions concedides. Els ciutadans han de conèixer a qui, quant i per què es assignar subvencions procedents de fons públics “La formació política vol establir un sistema que garanteixi una major equitat en el repartiment de les subvencions que concedeix l’Ajuntament de Castelló, definint criteris com l’objectiu concret de la subvenció, la repercussió del benefici social i la justificació detalls del muntant a proporcional.

Això a nivell de requisits previs per a la concessió, però a més UPyD vol que un cop transferida la subvenció s’habiliti a la web oficial de l’Ajuntament, la publicació detallada i de fàcil comprensió de totes les subvencions o ajudes atorgades a organismes, institucions, empreses, sindicats o particulars, les raons i objectius de la seva concessió i els mecanismes de control que s’utilitzaran per comprovar el seu correcte ús.

Tejedo considera a més necessari que l’Ajuntament avaluï posteriorment si l’objectiu i destinació de la subvenció s’ha complert pel que fa als requeriments pel que es va concedir i en cas negatiu desestimar pròximes subvencions a una determinada entitat.