TRAM d’Alacant ha realitzat un simulacre d’un incendi d’un tranvia en tunel entre Mercado i MARQ

146
El TRAM Metropolità d’Alacant ha realitzat un simulacre d’un incendi d’un tramvia en túnel entre les estacions de Mercat i MARQ.

L’exercici, organitzat pel departament de Seguretat de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), té un doble objectiu: comprovar la idoneïtat dels protocols d’actuació del Pla d’Autoprotecció del TRAM i verificar l’eficàcia en la coordinació de tots els col·lectius implicats davant una situació de suposada emergència.

Juntament amb el personal de FGV, en l’acte han intervingut el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat i el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències, bombers, policies locals, autonòmics i nacionals, vigilants de seguretat, el Servei d’Emergència Sanitària i el Departament Tècnic de Protecció Civil i Gestió d’Emergències de l’Ajuntament d’Alacant.

El simulacre ha començat quan el maquinista d’un tramvia, que acabava de sortir de Mercat amb direcció a Estels, a la meitat del trajecte ha comunicat al lloc de comandament del TRAM, que la unitat s’ha frenat, que ha escoltat “com una explosió “i observat que surt fum d’un armari a l’interior del tramvia.

El Lloc de Comandament del TRAM ha ordenat el desallotjament del tramvia i el tall de tensió en catenària. Al seu torn, un tramvia que acaba de sortir de Estels ha estat detingut pel Lloc de Comandament de FGV per evitar que passés al costat de la unitat en què s’ha declarat un incendi, ordenat al seu torn el desallotjament del passatge, en no poder retrocedir en haver-se tallat la tensió.

La Prefectura de Seguretat organitza, periòdicament, visites a les instal·lacions i pràctiques de simulació de diferents incidències en diferents trams de la xarxa, en què participen tant agents de FGV com a membres de les diferents entitats que intervenen en un sinistre, amb l’objectiu de que es familiaritzen amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de situacions de suposada emergència.