Toni Cantó demana al Govern que “no s’ocupi només de posar multes i inverteixi més diners en carreteres secundàries

380
“No em refereixo a autopistes”. El portaveu d’UPyD a la Comissió de Seguretat Viària recorda que els punts negres circulatoris “estan més en les petites carreteres”, i “no en les grans autopistes a les que l’Estat ha de rescatar”


El portaveu d’UPyD a la Comissió de Seguretat Vial i Mobilitat Sostenible, Toni Cantó, ha demanat aquesta tarda al Govern que “no s’ocupi únicament de posar multes” i inverteixi més diners “en infraestructures”. “Però no em refereixo a les grans autopistes que ara haurà de rescatar l’Estat, sinó a carreteres petites, secundàries”, li ha dit a la directora general de Trànsit, María Seguí.

Més enllà de les multes, ha assenyalat Cantó, l’executiu també hauria “pensar en invertir en algun sistema que fes que els conductors no utilitzessin el telèfon mòbil quan van conduint”. “Pensin-ho”, ha insistit, recordant que les campanyes i sistemes com el de xiulet en el vehicle han fet que els ciutadans estiguin conscienciats amb la necessitat de posar-se el cinturó de seguretat.

Cantó, que la setmana passada es va reunir en dependències del Congrés amb associacions de víctimes de trànsit, ha aprofitat la compareixença de Seguí per traslladar algunes de les inquietuds d’aquests afectats. Així, ha recordat que “de vegades les víctimes tenen la sensació que el Govern fa més per ajudar al lobby de l’assegurança que a elles”.

Finalment, el diputat magenta ha censurat “la irresponsabilitat” de l’Executiu “en jugar a” que sí que no ‘”amb la possibilitat de pujar a 130 km / h la velocitat màxima en autovies i autopistes, i s’ha mostrat especialment crític amb el disseny dels ‘carrils-bici’ promocionats en algunes ciutats com Madrid.