Tania Baños insta als alcaldes dels municipis afectats per les obres de la A-7 a formar un front comú

121

L’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, ha convocat els alcaldes dels municipis afectats per les obres de l’A-7, Almenara, La Llosa, Xilxes, Moncofa Nules i la Vilavella a una reunió el proper dijous 10 de novembre “per signar un manifest i fer un front comú i anar de la mà al Ministeri de Foment exigir la liberalització de l’AP-7, perquè independentment del nostre color polític estem parlant de les necessitats dels nostres veïns i veïnes”.

En aquesta trobada “escoltarem i compartirem les nostres reivindicacions i propostes, perquè en aquest tema hem d’anar tots de la mà perquè el Govern central doni una solució ara que ja no vaig poder posar l’excusa que està en funcions”, ha assegurat banys, qui ha afegit que “no podem consentir que prevalguin els interessos econòmics de l’empresa concessionària de l’autopista sobre els de les persones treballadores”.

Cal recordar que el 14 d’octubre l’Ajuntament de la Vall d’Uixó va enviar una carta per correu ordinari i electrònic per exigir l’alliberament de l’AP-7. Després de 10 dies sense rebre contestació, el 24 d’octubre va viatjar a Madrid per lliurar un dossier amb tota la informació relativa “al caos i als problemes” que estan generant les obres a l’A-7 al seu pas per la Vall d’Uixó, que arriben “en un mal moment i de males formes”.

La primera regidora ha afirmat que “no posem en dubte que aquesta actuació sigui necessària però s’està executant alhora que la de construcció del tercer carril que està afectant els horaris i connexions en tren amb la província, sense escoltar els municipis afectats i sense donar alternatives “. En aquest sentit, ha assenyalat que la N-340 “no és una alternativa, perquè és una carretera que normalment ja està saturada i que ara suporta encara més trànsit diari amb els problemes de seguretat que això suposa”. I ha afegit que també està afectant l’economia provincial “sobretot ara en plena campanya citrícola, amb els camps i els magatzems de taronja a ple rendiment i sense alternatives per transportar mercaderia”