Stella Maris ha inaugurat hui en el Port de Castelló la seva seu

555

L’Autoritat Portuària ha cedit el local des del qual es prestarà assistència i atenció als marins que recalen a PortCastelló

“Avui és un dia d’alegria perquè el port de Castelló creix en solidaritat amb el Stella Maris”. Així s’ha expressat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, en l’acte d’inauguració del local que la institució ha cedit per rebre i acollir les tripulacions que recalin a PortCastelló.

El local ha estat beneït pel bisbe de la Diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López, en un acte que ha comptat amb la presentacià d’autoritats de l’Ajuntament de Castelló, Capitania Marítima, empreses consignatàries, així com representants de Stella Maris de Tarragona i Barcelona, ​​entre d’altres.

Stella Maris-Castelló ha obtingut també l’ajuda de la Federació Internacional de Treballadors del Transport (ITF), una organització amb seu a Londres i que aglutina gairebé 700 sindicats de tot el món.

Es tracta d’un local de més de cent metres quadrats, situat enfront del jardí del Port, a l’inici de l’avinguda Ferrandis Salvador, i que serà atès per voluntaris. El local ha estat remodelat completament per albergar els serveis que prestarà l’organització social i compta amb connexió wi-fi, sala de jocs, ordinadors i un lloc de lectura.

El president de l’Autoritat Portuària ha destacat el paper essencial i bàsic del voluntariat de l’Apostolat del Mar en aquest projecte que avui comença a caminar. Es tracta de persones majoritàriament vinculades professionalment a la mar que oferiran a les tripulacions que arribin al port de Castelló informació dels serveis als quals poden accedir, possibilitat de trasllats a terra perquè mantinguin contacte amb les seves respectives famílies a través d’internet , demanar assessorament laboral, ser cuidats i acompanyats en cas de malaltia i ingrés clínic, informació turístiques o assistir a celebracions religioses.

La parròquia del Grau de Castelló serà l’encarregada de coordinar el servei d’atenció als aproximadament 30.000 mariners mercants que recalen anualment al port castellonenc.