Soler “La despesa social en els pressupostos de 2017 es quasi cinc punts superior al que va destinar l’anterior consell”

97

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha afirmat que “en els Pressupostos per a 2017 la despesa social, incloent la provisió per a l’actualització de les retribucions del personal de sanitat, educació i atenció social, suposa el 83,56%, gairebé cinc punts per sobre del que va destinar l’anterior Consell en el seu últim any complet de gestió, el 2014 “.

“Els Pressupostos per 2017 són els primers que vam elaborar tenint coneixement detallat de les necessitats reals de l’Administració valenciana i de la situació financera de la Generalitat. Són els pressupostos de la reconstrucció social i econòmica de la Comunitat Valenciana, són reivindicatius, socials i aposten per la reindustrialització i la transformació del model productiu “, ha afirmat.

Soler ha realitzat aquestes declaracions durant la seva intervenció davant el Ple de Les Corts, on s’han rebutjat les esmenes a la totalitat presentades al projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2017, que ara prosseguirà la seva tramitació parlamentària.

En la seva intervenció, el conseller ha destacat que estem davant d’uns pressupostos que “segueixen marcats per la falta d’un model de finançament just per a la Comunitat Valenciana, per la qual cosa incloem 1.325 milions d’euros que considerem essencials per fer efectiu el principi de suficiència i equitat que preveu la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats autònomes “.

Els Pressupostos de la Generalitat per 2017 ascendeixen a 17.724.000 d’euros, fet que suposa un increment del 3,3% respecte a l’exercici anterior, “que equival a l’increment mitjà estimat que experimentarà l’economia valenciana segons les previsions econòmiques”. “És un increment prudent -ha dit Soler- que quedaria reduït al 2,8% si no fos pels 99.200.000 de deute heretat de l’anterior Consell per al Pla d’Inversions de les Universitats que cal desemborsar el 2017”.

El pressupost consolidat, tenint en compte tant l’Administració de la Generalitat com el seu sector públic, se situa en 18.916.000 d’euros, fet que suposa un augment del 2,97%.

“Estem davant d’uns pressupostos que aposten pels valencians i les valencianes, on la despesa social necessari per garantir els serveis fonamentals bàsics puja a 11.982.000 d’euros, el que significa que cada dia el Consell inverteix 32.800.000 en aquestes partides. Només per posar alguns exemples, Sanitat va a rebre a 16,7 milions diaris, Educació 12,1 milions, i Igualtat i Polítiques Inclusives comptarà amb 2,9 milions cada dia “, ha explicat el conseller.