Segona prova ECOE del CEU de Castelló

491
Els estudiants d’últim curs de Medicina de la Universitat CEU Cardenal Herrera de Castelló han realitzat avui la ACOE (Avaluació Clínica Objectiva Estructurada), una prova en què la que han hagut de demostrar els coneixements i destreses adquirits al llarg de la carrera.

La segona promoció de metges que s’han format al CEU durant aquests últims sis anys ha afrontat aquest examen eminentment pràctic en el nou Centre de Simulació avançada (CSA) de la Universitat. Amb una inversió de més de 400.000 euros i l’únic de les seves característiques a la Comunitat Valenciana, el CSA del CEU disposa de sales d’hospitalització, UCI, quiròfan i altres sales polivalents òptimes per a la celebració d’aquesta prova. Unes instal·lacions innovadores que, a més, són idònies per a la formació dels estudiants de Ciències de la Salut, ja que l’ensenyament basat en la simulació permet millorar l’aprenentatge previ a la realització de les pràctiques hospitalàries, així com reforçar i aprofundir en les seves habilitats tècniques.

Durant la ECOE, a més de realitzar un examen teòric, els futurs metges han hagut d’afrontar una exigent marató de “estacions”: casos clínics relacionats amb les diferents especialitats cursades durant la carrera -que es simulen mitjançant pacients estandarditzats (actors), models anatòmics o models fisiològics robóticos- que els alumnes del CEU han hagut de resoldre en deu minuts.