Sant Mateu prepara el seu VI Mercat Medieval

586

Organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Sant Mateu i l’Ajuntament de la localitat, amb la col·laboració de la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, els propers dies 7 a la tarda, 8 i 9 de juliol de 2017 s’ha va celebrar Sant Mateu medieval, 6è Mercat medieval de la capital del Maestrat de Montesa a l’entorn de la Plaça Major i carrers adjacents del nucli antic.

La població de Sant Mateu va realitzar un viatge al seu esplendorós passat medieval amb la celebració de la tercera edició de Sant Mateu Medieval. El centre històric de Sant Mateu s’ambientarà per retrocedir als segles XIII, XIV i XV i recordar els temps en que el comerç de llana amb Florència va fer de Sant Mateu, una de les poblacions més importants del Regne de València, fet que es veu reflectit en l’espectacular patrimoni monumental que es conserva en el seu casc antic declarat Bé d’Interès Cultural i en el seu qualificatiu de capital del Maestrat de Montesa.

L’edició d’aquest any coincideix amb els 700 anys de la fundació de l’Ordre de Montesa. Els carrers del centre històric es ambientaran amb decoració de l’edat mitjana i seran ocupades per un mercat medieval amb oficis, personatges d’època, passeig d’oques, grups de música, animació de carrer gastronomia, artesania, falconeria, campament militar, representacions històriques, espai infantil amb jocs d’enginy, cavallets i tallers, corrals amb animals i mercat medieval amb més de 100 expositors. Igual que en l’edició de l’any passat, en sessions de dissabte i diumenge a la tarda, torneig medieval al Pla de Baix.

El Patronat Municipal de Turisme de Sant Mateu ha organitzat el mercat medieval juntament amb l’empresa La Farga de Vulcà i la participació de la societat de Sant Mateu a través dels seus comerços, establiments turístics i associacions locals. Més de 50 empreses, comerços locals i empreses turístiques de la població participen en el mercat medieval amb l’ambientació de l’exterior dels seus establiments i la venda de productes locals.

Les associacions locals que ambientaran amb la seva participació al mercat medieval són: la Creu Roja, la Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu, el Grup de Bombos i Tambors, el grup de dolçainers i tabaleters Guillem Sorolla, el grup de danses infantil, l’ Associació de dones Santa Àgueda i la Junta Admva de la Mare de Déu.

El Patronat Municipal de Turisme de Sant Mateu aposta per fer del patrimoni i en concret la història un producte turístic en forma d’esdeveniment puntual que ajudi econòmicament al teixit productiu de Sant Mateu i posicioni a la població com una de les destinacions del turisme d’interior de la província de Castelló.