Sanitat renovarà els centres sanitaris d’Atenció Primària i els dotarà d’equipament en col·laboració amb la Diputació de València

151

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, i el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, han anunciat una inversió conjunta de més de 4.770.000 euros per a renovar i dotar d’equipament sanitari d’última generació als centres de salut dels nou departaments de salut de la província de València.

La inversió per part de la Conselleria s’emmarca dins del Pla de Dignificació d’Infraestructures Sanitàries, dotat amb un total de 359 milions d’euros per a tota la legislatura i destinat a enfortir la sanitat pública. “És una iniciativa que s’està duent a terme de manera simultània en tots els departaments de salut per millorar els espais assistencials i els seus equipaments, perquè la ciutadania mereix unes instal·lacions de qualitat”, ha subratllat Carmen Montón.

La consellera ha recordat que millorar l’Atenció Primària és una de les prioritats del seu departament, i això inclou “superar l’obsolescència tecnològica heretada i l’abandó dels centres de salut d’altres etapes anteriors”. I ha subratllat la importància del treball conjunt entre institucions a l’hora d’unir esforços per a la millora de les instal·lacions.

L’aportació de la Diputació és de 3.500.000 euros, que serviran per “incidir en la humanització de l’atenció sanitària per la qual venim apostant des que va començar la legislatura”, ha assenyalat el president, Jorge Rodríguez. Per a això, “és imprescindible millorar l’habitabilitat dels centres de salut dels nostres municipis”, ha afegit Rodríguez.

Jorge Rodríguez ha destacat, un cop més, la col·laboració entre institucions públiques, en aquest cas entre la Diputació de València i la Conselleria de Sanitat, “per poder arribar a més persones i oferir uns millors serveis a les valencianes i els valencians, com a aquest cas hem fet en matèria sanitària “. Per a Rodríguez, “els diners no és d’una o altra administració, sinó dels ciutadans que paguen els seus impostos, i ha de revertir en la millora de la seva qualitat de vida”.

Per la seva banda, la diputada de Salut i Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha assenyalat que “és una gran notícia que tornem a col·laborar amb la Conselleria per millorar l’atenció als usuaris, permetent que les persones puguin ser ateses en les millors condicions per els excel·lents professionals de la salut pública “.

Gràcies a aquesta injecció econòmica, els centres sanitaris d’Atenció Primària dels departaments de salut de la província de València podran renovar aparells, disposar de nous equips de climatització, reparar goteres, adquirir lliteres, pintar façanes, adquirir mobiliari, adequar consultes, millorar la il·luminació, substituir calderes, etc.

La inversió permetrà reformar mostradors, impermeabilitzar cobertes, millorar les instal·lacions de detecció d’incendis, adequar els accessos i sobretot adquirir equipament sanitari i substituir allò que hagi quedat obsolet: esterilitzadors, desfibril·ladors, electrocardiògrafs, carros de cures, grups electrògens, espiròmetres, refredadores o llums d’exploració, entre d’altres.

Inversió per departaments

La suma de les inversions previstes per part de la Conselleria de Sanitat, 1.270.500 euros, i de la Diputació de València, 3.500.000, es distribuiran entre els departaments de salut de la província de València com segueix:

El departament de salut de Sagunt rebrà un total de 431,295 euros per a millores en els centres de salut del Puig, Puçol, Estivella i Faura. El departament Clínic-Malva-rosa rebrà 455.667 euros, que es destinaran als centres de salut de Foios, Massamagrell, Museros, la Pobla de Farnals, Meliana, Massalfassar, Serradora, Malva-rosa, Benimaclet, Natzaret i Alfauir.

La inversió total prevista per l’Arnau de Vilanova-Llíria és de 718.732 euros per als seus centres de Primària de Paterna, Llíria, Burjassot, Pobla de Vallbona, la Canyada, Vilamarxant, Benaguasil, Xelva, Rocafort o Titaguas.

Requena disposarà d’171.343 euros per remodelar els seus centres d’Aiora, Requena, Utiel i Cofrents. Gandia rebrà 380.000 euros que permetran arreglar entre d’altres el centre de salut de Vilallonga o els consultoris mèdics de Palmera i Aielo de Rugat.

El departament de salut de Xàtiva-Ontinyent sumarà un total de 936.959 euros, que aniran als centres de Xàtiva, l’Alcúdia de Crespins, Benigànim, Pobla Llarga, Canals, Xella, Énguera, Bocairent, Navarrés o Vilanova de Castelló.

Pel que fa al departament de salut de la Fe, seran 1.182.166 euros els que es repartiran entre els centres de Primària de Silla, Albal, Beniparrell, Alcàsser, Trinitat, Catarroja o Miguel Servet fonamentalment. En el cas del departament València-Dr.Peset, els 377.000 euros de invesrión prevista permetran arreglar els centres de Sedaví, Benetússer, Montolivet, Pare Jofré, Font de Sant Lluís o Plaça Segòvia.