Salvador destaca el gran éxit de convocatoria del programa de rehabilitació del Cabanyal

108

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha realitzat el recorregut obert al públic que s’ha organitzat dins de les jornades FORAE que s’estan celebrant a València i que han reunit a experts de nivell nacional en rehabilitació i regeneració urbana. Així, han visitat el barri del Cabanyal, on s’estan realitzant importants actuacions en matèria de rehabilitació.

A la visita al Cabanyal han assistit, entre altres, la directora de l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE), Begoña Serrano; la gerent de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE) així com el responsable de la societat del Cabanyal, Vicent Gallard. Aquest recorregut està emmarcat dins de les activitats de les jornades nacionals del Fòrum de Rehabilitació, Estalvi i Energia (FORAE), que ha organitzat la conselleria i que ha reunit durant dos dies a un grup d’experts per debatre sobre els nous enfocaments en la gestió de la regeneració urbana i la rehabilitació d’edificis.

Salvador ha mostrat la seva satisfacció per la “bona acollida i per l’èxit de convocatòria” que han tingut els ajuts per a l’Àrea de Rehabilitació i Regeneració Urbana (ARRU), on segons ha indicat, ja s’han aprovat expedients d’ajudes per a actuacions en 134 edificis que beneficiaran a 650 habitatges de del Cabanyal, corresponents a sol·licituds d’ajuts de la primera fase que compta amb un pressupost de 4,6 milions d’euros. En total, per al barri del Cabanyal de València es destinaran 12.975.000 milions d’euros amb l’objectiu de rehabilitar elements comuns i realitzar actuacions en espais públics. “És el primer pas per començar a canviar la situació d’aquest barri” i ha recordat que les obres de rehabilitació del ARRU tenen un termini per realitzar-se fins a març de 2018.

Els veïns es bolquen en la rehabilitació del barri

Per a la consellera es tracta d’una bona notícia perquè demostra que “hi ha una demanda real i voluntat, és un barri on els veïns i veïnes s’estan bolcant per la regeneració i rehabilitació del mateix, tot i les dificultats econòmiques per les quals estem travessant “.

Salvador ha informat que a més de les actuacions del ARRU, el Consell va iniciar una nova etapa de consens juntament amb l’Ajuntament de València per desbloquejar i reiniciar projectes al Cabanyal, “buscant una mirada diferent a aquest barri emblemàtic i històric de València”. En aquest punt ha recordat que la conselleria va donar el primer pas en disposar de 11 milions d’euros del Pla Confiança per dur a terme actuacions de regeneració d’espais urbans del Cabanyal que estaven destinats a expropiacions del bulevard Sant Pere.

Així mateix, ha afegit que aquest projecte també ha estat seleccionat per Brussel·les i rebrà 15 milions d’euros per a Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDESU), cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, dins el programa operatiu Feder del creixement sostenible 2014 -2020.

les jornades

Les jornades sobre “Nous Enfocaments en la Gestió de la Regeneració Urbana i la Rehabilitació d’edificis”, que s’han celebrat aquest dijous i divendres pretenen ser un debat participatiu per intercanviar experiències i aportar informació de projectes i treballs de regeneració i rehabilitació d’edificis que s’estan desenvolupant tant en àmbit de la Comunitat com en altres nacionals i europeus.

Les sessions s’han centrat en la figura de l’agent / gestor de la regeneració urbana i la rehabilitació així com en els seus nous enfocaments van dirigides als diferents actors del sector de la rehabilitació edificatòria, tant privats com públics, abastant totes les etapes del procés de regeneració i rehabilitació, des de l’elaboració de projectes i estudis previs, fins a l’execució final.