Roberto Forés debutarà amb l’orquestra de la Comunitat Valenciana, el pròxim 18 de març

433
Roberto Forés debuta amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana el pròxim 18 de març a l’Auditori de Castelló.

El mestre Forés (València, 1970) s’incorpora així a la nòmina de batutes autòctones que han treballat amb la formació titular del Palau dels Arts Reina Sofia al llarg de la Temporada 2014-2015, en la qual figuren Álvaro Albiach, Jordi Bernàcer , Gustavo Gimeno i Juan Luis Martínez.

En la seva presentació, Roberto Forés, director artístic i titular de l’Orquestra d’Auvergne des de 2012, dirigeix ​​la Simfonia número 2 de Beethoven i la Segona simfonia de Brahms.

L’ascendent director valencià va estudiar direcció d’orquestra en l’Accademia Musicale Pescarese i en la Sibelius Academy de Hèlsinki, on es va graduar sota la tutela de Leif Segerstam.

El 2006 es va alçar vencedor en el Concurs de Direcció d’Òpera Luigi Mancinelli d’Orvieto (2006) i un any després va guanyar també el ‘Evgueny Svetlanov Competition’.

Com a conseqüència d’això, el mestre valencià adquireix ràpidament compromisos amb el Teatre Bolshoi de Moscou, l’Òpera de Niça, el Teatre Regio de Torí i l’Òpera de Montpeller, a més de amb formacions com la Simfònica Residència de la Haia, l’Orchestre National de Montpeller, la Simfònica di Milano Giuseppe Verdi i la New Russian Symphony State Orchestra.

Reflex de la seva versatilitat és la seva dedicació al repertori simfònic i també al operístic. Debuta el 2008 al Teatre Regio de Torí amb Salome i L’elisir d’amore, i al Teatre Bolshoi de Moscou amb Macbeth. Posteriorment ha dirigit en diversos teatres d’òpera francesos: Il viaggio a Reims i La Cenerentola, a Avinyó i Vichy, i Lakmé en Ruan. Ha presentat més La finta giardiniera al Svenska Teatern d’Hèlsinki i La Bohème al Festival d’Òpera de Orvieto.

Al llarg de la seva carrera ha treballat amb nombroses orquestres, entre elles, la Nacional de Lió, Filharmòniques de Luxemburg i Rússia, Praga Philharmonia, simfòniques de l’Acadèmia Estatal de Rússia i de l’Acadèmia Sibelius, a més de la Sinfonia Finlàndia i la Sinfonietta de Hong Kong, a més de l’Orquestra de Cambra de París. També ha col·laborat amb les formacions de les òperes de Ruan i de Sant-Étienne.

Al nostre país, ha dirigit a la orquestres de RTVE, Còrdova i València, Filharmònica de Màlaga i les simfòniques d’Astúries, Extremadura, Galícia i Navarra.