Rafael Magdalena valora la situació despres de l’incendi forestal que va afectar la Serra Calderona la setmana pasada

483
L’alcalde de Segorbe Rafael Magdalena, va estar visitant aquest passat cap de setmana la zona afectada per l’incendi que va afectar la Serra Calderona. Acompanyat pel regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Luis Gil, el Cap de la Policia Local i la Policia Rural, van recórrer les zones cremades, revisant els cultius i visitant a les brigades que encara romanen a la zona, refrescant i vigilant l’incendi. L’Ajuntament està recollint ara totes les consultes dels veïns, que s’acosten a notificar incidències o a preguntar sobre els seus parcelas.

Les últimes xifres indiquen que la superfície afectada en el terme municipal de Segorbe ascendeix a 975 Has, de les quals unes 800 Has corresponen a massa forestal. Dimarts hi va haver converses amb Francisco Rodríguez Mulero, secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, per interessar-se per les parcel·les de cultius afectades, i amb Elena Cebrián, Consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, que es va comprometre a realitzar a el més aviat possible una taula post-incendi a Segorbe, amb tots els alcaldes i administracions implicades, on es tractaran els temes de regeneració del territori, ajudes a propietaris afectats i treballs de prevenció i manteniment d de la massa forestal. Des de la Conselleria s’insisteix en respectar la zona cremada i no accedir a aquestes zones per respectar un entorn que ara s’ha quedat en una situació d’extrema fragilitat.

Rafael Magdalena ha expressat el seu agraïment a totes les institucions que han col·laborat tant en la logística com l’extinció de l’incendi. “Sense ànim de enumerar a tots, agrair a Emergències de la GVA, Consorcis de Bombers de Castelló i València, bombers forestals, brigades forestals, UME, Ministeri de Medi ambients, Guàrdia Chili, Trànsit, Protecció Civil, Policia Local i autonòmica, bombers de ciutats i comunitats veïnes i voluntaris que han treballat eficientment per impedir que l’incendi fos una tragèdia més gran “. També ha fet pública la seva preocupació per l’estat en què han quedat els paratges, i que hi ha un interès en començar a planificar de manera immediata tant l’estratègia de regeneració com l’atenció als veïns. “No hem de deixar que passi massa temps i vagi diluint la tragèdia que hem patit. Anem a exigir que totes les administracions, començant per nosaltres mateixos, estiguem al costat del ciutadà i compromesos amb la natura d’una manera eficient, enèrgica i ràpida. “

Traductor de Google para empresas:Google Translator ToolkitTraductor de sit