Puig visita a Londres la fira World Travel Market

162
El President de la Generalitat, Ximo Puig, visitarà a Londres la World Travel Market (WTM), al costat del secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer. Aquesta fira, que se celebra entre el 6 i el 9 de novembre, s’ha convertit en un dels majors aparadors turístics del món, al costat de la ITB de Berlín i la Fira Internacional de Turisme (Fitur) a Madrid.

Durant la jornada de dilluns, 7 de novembre, el cap del Consell i el secretari autonòmic de Turisme mantindran reunions de treball amb diferents operadors turístics generalistes i especialitzats. L’objectiu d’aquestes trobades és generar negoci i facilitar el contacte amb professionals britànics, a més de reactivar l’arribada de viatgers provinents d’aquest mercat, el principal emissor internacional per a la Comunitat Valenciana.

En concret la delegació valenciana, encapçalada per Ximo Puig, es reunirà en el marc de la World Travel Market amb operadors turístics generalistes, com Thomas Cook, Jet 2, EasyJet o TUI, així com amb diferents operadors turístics especialitzats com Exodus, Ramblers, Intrepid Travel o Sunvil Travel.

Durant aquesta edició, l’espai de la Comunitat Valenciana a la WTM de Londres serà propi i singularitzat i estarà ubicat dins de l’estand de Turespaña, l’organisme encarregat de la promoció d’Espanya com a destinació turística a l’exterior. Tindrà una extensió aproximada de 196 metres quadrats i estaran presents les sis marques turístiques de la Comunitat Valenciana.

Mercat britànic a la Comunitat Valenciana

Regne Unit és el principal emissor per a la Comunitat Valenciana. El mercat britànic és un dels emissors menys estacionals i que menys ha variat la distribució dels seus viatges al llarg dels anys. A més, estén la seva temporada alta de maig a octubre, encara que arriba al màxim volum d’arribades al juliol i agost.

Davant l’amenaça del ‘Brexit’, l’Agència Valenciana del Turisme duplicarà en els Pressupostos de la Generalitat les partides per a promoció de la Comunitat al Regne Unit i destinarà 2,5 milions d’euros, entre 2017 i 2018, al desenvolupament de noves estratègies de posicionament. Aquesta quantitat servirà per finançar un conjunt d’accions enfocades a enfortir el lideratge de la Costa Blanca davant destinacions competidores. Una de les línies de treball serà la creació d’un programa de màrqueting col·laboratiu amb operadors turístics del mercat britànic.

El perfil del turista britànic que ha visitat la Comunitat Valenciana durant l’any 2015 és el d’una persona que ha viatjat motivat per l’oci (97%), sense paquet de vacances contractat (84%) i en un vol regular (91%). Així mateix, acostumen a allotjar-se en un habitatge gratuïta (45%) i en hotels (39%).

Connexions àrees entre el Regne Unit i la Comunitat Valenciana

En 2016 els aeroports de la Comunitat Valenciana mantenen vols regulars amb 24 aeroports del Regne Unit, quatre més que el 2015, després de la incorporació a l’abril de les connexions des d’Alacant amb els aeroports de Belfast, Newquay, Doncaster Sheffield i Norwich.

Segons les últimes dades publicades per Aena, fins a setembre de 2016, el nombre de passatgers procedents del Regne Unit ha augmentat en el territori valencià un 17,5%, respecte al mateix període de l’any passat. Aquest interval coincideix, a més, amb el de major creixement de l’aeroport de València, al qual han arribat un 23,5% més de passatgers, i amb un augment de turistes d’un 16,8% a l’aeroport d’Alacant.