Puig reivindica la eficiencia i el impuls de la tecnologia com pilars de la nova administració publica

97

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat, durant la cloenda de les Jornades sobre Ocupació Pública en el segle XXI, l’eficiència i l’impuls de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) com a pilars per a la modernització de la Administració pública.

Després d’agrair l’esforç realitzat pels funcionaris i funcionàries per mantenir els serveis públics fonamentals en els últims anys, el cap del Consell ha defensat que les administracions valencianes han d’estar sustentades en l’eficiència.

Per a això, ha defensat el “respecte” als seus empleats i empleades i la necessitat d’afavorir “la innovació, la formació contínua, un sistema adequat d’incentius, la igualtat i una millor coordinació”.

Pel que fa a la innovació, ha posat èmfasi en la necessitat d’intensificar les TIC i ha destacat que els Pressupostos de la Generalitat del 2017 inclouen una “inversió important per superar el dèficit actual”. “Hem de portar a terme una immersió en el món digital i anar més enllà del que hem anat fins ara, per ser líders”, ha argumentat Puig.

El president de la Generalitat també ha incidit en la importància de “treballar en xarxa” al segle XXI i, per tant, en l’exigència de millorar els processos de coordinació entre administracions. “Més enllà de les fronteres entre administracions l’important és que les solucions arribin de la millor manera a la ciutadania”, ha declarat el president.

Així mateix ha assenyalat com “fonamental” un sistema adequat d’incentius, la formació permanent per concentrar en el sector públic als millors professionals i el foment de la igualtat de gènere i la conciliació familiar. En aquest sentit, Puig ha lamentat que l’Administració, tot i estar composta per més dones que homes, estigui “absolutament descompensada en l’espai de responsabilitat”, cosa que no pot tenir cabuda.

D’altra banda, el cap del Consell ha recordat que a la Comunitat Valenciana la mitjana d’empleats públics és inferior a la mitjana nacional i a l’europea i que, per tant, no “sobra” personal públic. Actualment per cada 1.000 ciutadans hi 45,31 funcionaris, una ràtio molt inferior a la d’un país europeu, ha indicat.

Durant la jornada, organitzada per la Conselleria de Justícia, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, el president ha exposat que l’actual repte per al Consell és desplegar una nova funció pública “capaç i potent” per per donar millors serveis públics als ciutadans. “L’Administració valenciana va més enllà de qualsevol Govern i, per tant, hem de donar-li tota la fortalesa possible, començant pel reconeixement al factor humà, que és bàsic i insubstituïble”, ha conclòs Puig.