Puig “L’advocacia de la Generalitat es personarà en la invetigació oberta sobre Ribera Salud”

104

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat a les Corts Valencianes que s’ha donat l’ordre a l’Advocacia de la Generalitat perquè es personi com a acusació particular en el cas que investiga les suposades comissions cobrades per una empresa proveïdora de les concessionàries a canvi de prescriure unes determinades pròtesis als hospitals públics gestionats per Ribera Salut.

Segons ha manifestat el president, aquesta decisió s’ha pres “per defensar l’interès general dels valencians”, ja que “la sospita que s’hagin posat els interessos comercials per sobre dels assistencials és suficient perquè la Generalitat” no només col·labori amb la justícia “, sinó que vagi” més enllà “donant aquest pas.

A dia d’avui, la Generalitat ja ha entregat tota la informació sol·licitada pel jutge instructor, a la qual s’ha afegit, “de manera proactiva”, documentació addicional que “pot ser útil per a la investigació”, ha afegit.

També sobre aquest assumpte, Puig ha avançat que “en poques setmanes estaran acabades les primeres auditories de gestió que s’han fet en tota la història” en les cinc àrees de salut gestionades per empreses privades. “Mai fins ara s’havia comprovat de forma tècnica i metòdica la qualitat del servei que presten els centres de salut i hospitals de zones sanitàries privatitzades”, ha emfatitzat.

“Aquests informes han de ser públics”, ha subratllat el president, que ha aprofitat per recordar que la concessió d’Alzira “no es renovarà un cop venci el termini el dia 1 d’abril de 2018”.

Pla d’Igualtat de la Generalitat 2017-2019

D’altra banda, el cap del Consell ha defensat que la discriminació salarial entre homes i dones és “una discriminació social que no ens podem permetre”. Per això, ha subratllat la necessitat de no mirar cap a un altre costat i la voluntat del Consell de no resignar-se.

Fruit d’aquesta actuació serà el nou Pla d’Igualtat de la Generalitat 2017-2019, l’aprovació està prevista per a aquest any, segons ha avançat en la seva intervenció al Puig. “El II Pla d’Igualtat inclourà mesures inèdites a la Generalitat ia la resta d’administracions d’Espanya: la Comunitat passarà a ser una autonomia líder en temes d’igualtat”, ha agregat.

Algunes mesures ja pactades amb els sindicats per al futur Pla d’Igualtat inclouen la revisió del sistema retributiu de l’Administració valenciana, la dinamització de les unitats d’igualtat de les conselleries i la garantia d’una presència equilibrada en òrgans col·legiats, tribunals i òrgans de selecció de personal, així com en la provisió de llocs de lliure designació.

indicadors econòmics

L’economia ha centrat un altre dels assumptes tractats aquest dijous a la sessió de control. Puig ha informat a la càmera sobre la variació dels principals indicadors econòmics de la Comunitat Valenciana, entre els quals es troba l’augment d’afiliacions a la Seguretat Social en un 5,2% en el que va de legislatura, dos punts més que la mitjana estatal; la reducció d’un 10,5% del nombre de persones en situació d’atur, el que suposa estar dos punts per sobre de la mitjana d’Espanya; o el creixement de la regió a un ritme del 3,8%, un 0,6 més que la mitjana estatal.

“Tots els indicadors han millorat”, ha subratllat el president en referència a l’evolució que han experimentat aquestes xifres macroeconòmiques des de l’inici de la legislatura. “Però no només això, sinó que tots han millorat per sobre de la mitjana d’Espanya”. “Sense caure en l’autocomplaença”, ha continuat Puig “el principal mèrit és dels empresaris i dels treballadors” que en aquests moments poden comptar amb un Consell que està aportant “honradesa, estabilitat i diàleg”.

El màxim responsable de l’Executiu també ha expressat la seva satisfacció per la declaració de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. “Aquest poble necessita moltes coses que ens ajudin a unir-nos, que ens ajudin a treballar junts i mirar un nou horitzó des de les nostres arrels”, ha indicat, i ha afegit: “estem especialment contents que s’hagi produït una declaració en la qual han participat moltes persones ia totes elles els agraïm absolutament el que han fet “.

“També vull dir que als que més se’ls ha d’agrair és, sens dubte, als fallers i falleres que, durant anys i anys, en moments tan difícils com la Guerra Civil, després de la guerra, en moments en què havia escassetat de veritat, van mantenir la ‘crida’ de les Falles “, ha continuat el president.