Puig “La Generalitat desbloquejarà les obres del centre cultural de Benidorm”

150

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Govern valencià desbloquejarà les obres del Centre Cultural de Benidorm amb 12 milions d’euros. Així ho ha indicat en la seva visita a les obres d’aquest edifici després de reunir-se amb la patronal i les associacions culturals de la localitat.

El cap del Consell ha qualificat d ‘ “ambiciós i interessant” el projecte, que es va iniciar el 2005, i ha lamentat que aquest no comptés amb el suport financer necessari per poder finalitzar les obres. Per aquest motiu, des del Govern de la Generalitat s’ha apostat per “desbloquejar” la situació.

Segons ha explicat Puig, el projecte no podia continuar parat “perquè l’únic que es produeix és un deteriorament permanent i una pèrdua de la inversió que s’ha realitzat fins ara”.

“El que hem fet ha estat intentar, amb els escassos recursos que tenim i fent funcionar els nostres actius que són a la Societat de Parcs Temàtics, fer una primera fase que es posa ja en funcionament”, ha declarat Puig, que ha confirmat que les obres estaran finalitzades en 2018.

Puig ha explicat que els 12 milions d’euros per emprendre aquesta primera part de les obres procediran de la venda d’actius tant de Benidorm com d’altres llocs de la Comunitat Valenciana. No obstant, ha puntualitzat que “no hi haurà una transmissió directa d’aquests 12 milions d’euros, però sí del conjunt dels actius que té la Societat de Parcs Temàtics”. Es tracta, per tant, de gestionar els recursos “d’una manera més eficient per a l’interès general”.

“El compromís polític és que aquesta inversió es va a realitzar i l’objectiu és 2018. A partir d’aquí, és evident que les gestions que s’estan fent no són només la venda d’actius, si no també la posada al dia d’algunes de les cessions “, ha subratllat.

El cap del Consell ha assegurat que aquesta és una solució “realista” per donar sortida a un projecte de gran importància per a la ciutat alacantina. “Benidorm es mereix que aquest edifici tingui ja aquest suport i que, en el futur, tot el centre cultural sigui una realitat, una infraestructura al servei de les persones”, ha dit.

Aquest primer edifici acollirà els conservatoris i, a partir de 2018, es plantejarà una segona fase d’obres per construir l’auditori, tal com estava previst en el projecte inicial. “Nosaltres no renunciem a tot el conjunt del projecte, però hem buscat una solució i fem una primera acció que té a veure amb l’ús cultural fonamentalment”, ha especificat.

Tal com ha indicat, quan el primer edifici estigui en funcionament, la Generalitat plantejarà “en la mesura de les possibilitats econòmiques o de les diferents visions que podem tenir, el finançament definitiu”.

En aquest sentit, ha manifestat que per al desbloqueig de les obres del centre cultural s’han considerat diverses alternatives, que tornaran a tenir-se en compte a l’hora de projectar la segona fase. “No descarto per definició res, però la col·laboració publicoprivada és una mica complicada en aquestes circumstàncies quan no s’ha fet des de l’origen”, ha assenyalat.