Puig ha assistit a a campanya ‘Menys plastic, mes mediterrani”

512

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha lloat la tasca de conscienciació que l’organització ecologista Greenpeace realitza entre la societat per combatre la contaminació del planeta i el canvi climàtic, i ha destacat la importància que l’entitat hagi començat la seva campanya sobre la contaminació dels mars i oceans a la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell ha assistit, acompanyat per la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Cmabio Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, a la presentació de la campanya de Greenpeace ‘Menys plàstic, més Mediterrani’, l’objectiu és visibilitzar els abundants nivells de contaminació causats per plàstics que hi ha en mars i oceans.

Després de visitar el Rainbow Warrior III, vaixell insígnia d’aquesta entitat, Puig ha incidit en els “problemes de futur” que pateix el mar Mediterrani, com la invasió de plàstics. En aquest sentit ha afirmat que el Govern valencià “és conscient de la necessitat d’implementar polítiques de caràcter transversal per aconseguir que el planeta es recuperi”.

El president ha subratllat també que “la naturalesa és l’espai que ens correspon com a éssers humans” i ha recordat el dret que tenen totes les generacions “a viure en un planeta el més cura possible”.

“No podem actuar com si no sabéssim el que està passant, cal combatre el canvi climàtic o les generacions futures no ens perdonaran la nostra actitud irresponsable”, ha conclòs.

El Rainbow Warrior III romandrà atracat a La Marina de València fins a aquest dissabte i realitzarà activitats per conscienciar els visitants que el mar Mediterrani està patint les conseqüències d’albergar la mateixa densitat de polímers que l’oceà Pacífic, on el fenomen ha adquirit el nom de ‘Sopes de plàstics’ i es manifesta en una peça de plàstic per cada quatre metres quadrats.