Puig “El conveni amb Dorna situarà a la Comunitat en altres grans premis de motociclisme”

158

El President de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha mostrat satisfet amb el nou acord que la Generalitat ha aconseguit amb Dorna per acollir cinc anys més el Gran Premi Motul de Motociclisme de la Comunitat Valenciana dins del Mundial, ja que gràcies a aquest s’aconseguirà “incorporar la presència de la Comunitat Valenciana en altres grans premis”. Això permetrà, al seu torn, “atraure centres emissors turístics a la Comunitat Valenciana”, ha indicat Puig.

“Ara se li dóna un nou atractiu a la nostra participació en aquest Gran Premi, gràcies a aquest acord que és extraordinàriament positiu per a les dues parts”, ha explicat el president, que ha assistit al Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana amb el que acaba el Mundial de Motociclisme.

En aquest sentit, ha ressaltat la projecció turística que tindrà la Comunitat Valenciana i l’estabilitat d’aquest esdeveniment esportiu, que “està substanciat en una repercussió econòmica, social i esportiva”.

El cap del Consell, que ha estat acompanyat pel conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha garantit que el Gran Premi de Xest continuarà sent la seu final del campionat, cosa que “situa València en el punt de mira del món del motociclisme “.

Així mateix, ha insistit en la importància d’aquesta competició, ja que “el motociclisme a la Comunitat Valenciana és un esport amb unes arrels profundes, i que té una afició que fa molts anys que ha expressat el seu suport a aquest Gran Premi”.

Després de la cursa, el president ha estat l’encarregat de lliurar el trofeu al vencedor del Gran Premi Motul, Jorge Lorenzo, i el premi a l’equip guanyador, Yamaha Movistar.

Homenatge a Bernat Martínez

Durant aquest esdeveniment esportiu, Ximo Puig també ha participat en l’homenatge al pilot valencià Bernat Martínez, mort en 2015 en un accident al circuit de Laguna Seca, Estats Units. Nascut a Alberic el 1980, la corba 8 del circuit Ricardo Tormo portarà el seu nom a partir d’ara com a record a la seva trajectòria.

A més, el cap del Consell ha volgut recordar a Ricardo Tormo, “una figura indiscutible del motociclisme valencià”. En aquest sentit, ha assenyalat que cal estar “orgullosos” de tots aquells que han fet del motociclisme “un grandíssim esport”. Tenim molts pilots valencians que ho han fet i estem molt orgullosos d’ells “, ha afegit.

Finalment, President ha ressaltat els valors que es desprenen de l’esport, molt importants per al Govern valencià, com “la cultura de l’esforç, la participació, la col·laboració i la competència”, ha detallat.