Puig aposta per la innovació i la modernització per a reflotar el sector economic de la ganaderia i agricultura

102

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat per la innovació i la modernització com a eines fonamentals per a “reflotar” l’agricultura i la ramaderia valencianes, uns sectors que a la Comunitat Valenciana són “competitius”.

El president, que ha assistit a la cloenda de la XX Jornada de la dona rural organitzada per AVA-ASAJA, ha destacat la necessitat de donar suport i valorar el treball que realitzen els agricultors i agricultures i d’ajudar a que els joves contribueixin al fet que aquest sector continuï sent una de les claus de l’economia valenciana.

“L’agricultura i la ramaderia valencianes són competitives i hem d’intentar reflotar-com a sector econòmic a través de la innovació, la modernització i les ajudes perquè els joves es quedin”, ha assenyalat el cap del Consell, que ha destacat el paper mediambiental de aquestes activitats.

Puig ha lamentat que l’actual “problema” de finançament autonòmic no permeti realitzar més accions en aquest àmbit, tot i que ha recordat que els Pressupostos de la Generalitat per 2017 contemplen un augment del 6% en l’àrea de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

En aquest sentit, ha reiterat el “compromís directe” de la Generalitat per continuar augmentant aquesta partida, un compromís que “va associat a aquesta millora del finançament”. Per a això, ha recordat que la consellera d’Agricultura, Elena Cebrián, ja ha sol·licitat una reunió amb la ministra del ram del Govern d’Espanya, Isabel García Tejerina. “Cal que aconseguim el finançament que ens toca perquè tots els serveis públics valencians siguin de la màxima qualitat i que puguem ajudar a crear economia i riquesa”, ha subratllat el president.

Pel que fa a la situació de l’agricultura mediterrània, tant a la Unió Europea com en el conjunt d’Espanya, ha manifestat que, en les dècades dels anys 60 i 70, “el 25% de totes les divises que entraven a Espanya venien de la Comunitat Valenciana i, bàsicament, de la taronja “.

“Hem de convèncer la Unió Europea que l’agricultura mediterrània és fonamental per a Europa i que pot donar més riquesa, que no és una agricultura subsidiada, sinó que pot ajudar que l’economia en general funcioni d’una manera més adequada”, ha apuntat .

En la seva intervenció, Puig ha lloat el paper de les dones agricultores, “que representen a tots aquells que han treballat la terra durant anys i que han fet possible que la Comunitat Valenciana tinga l’esplendor que ha tingut i tindrà”.

El cap de l’Executiu valencià ha destacat el valor d’aquestes dones i ha reivindicat la importància que aquest esperit es vegi ara reflectit en una nova generació de dones “modernes, avançades i que volen tenir en el món rural els mateixos drets que tenen en el món urbà “.