EUPV Castelló vetarà la declaració institucional del PP en defensa de l’escola concertada

503

Carmen Carreras (La portaveu municipal d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de Castelló) ha anunciat que el seu grup vetarà la declaració institucional del PP en defensa de l’escola concertada: “Per molt que el PP vulga vendre la defensa de l’escola concertada com a defensa de la llibertat d’educació i la llibertat dels pares de triar l’educació dels seus fills, el cert és que l’única escola que garanteix la igualtat d’oportunitats per a tots els xiquets i xiquetes és l’educació pública, que és la que el PP vol dinamitar amb interessos purament econòmics”.

Així mateix, Carmen Carreras va voler fer referència a les qüestions que s’amaguen darrere de la defensa del PP: “El PP centra la seua proposta en la llibertat, com un valor al qual ningú no es pot oposar. Però el cert és que l’única llibertat que entén el PP és la llibertat de negoci, i el camp obert a què es pague amb diners públics a empreses privades que fan negoci amb una qüestió central com és l’educació, i això per a nosaltres no és acceptable. On queda la llibertat de la gent que no vol pagar diners dels seus impostos a organitzacions privades que mercantilitzen l’educació? El PP s’oblida completament d’aquesta llibertat perquè l’únic que importa és privatitzar un sector públic essencial”.

En aquest sentit, la representant d’esquerres va voler profunditzar en els motius pels quals des d’Esquerra Unida s’està en contra d’aquest model educatiu: “L’escola concertada és clarament un negoci. Per aquest motiu, aquestes escoles no s’instal·len en l’àmbit rural, on no serien rendibles, i a més les seues dades de matriculació de xiquets i xiquetes nouvingudes demostra que en ella es produeix, a través de les activitats extraescolars, una discriminació de tipus econòmic que suposa una elitització de l’escola concertada. Nosaltres defensem la pública perquè és igual per a tothom, perquè és integradora i garanteix la igualtat d’oportunitats i perquè té com a objectiu la formació d’una ciutadania critica i no només el negoci econòmic”.

Finalment, Carmen Carreras ha volgut explicar el model educatiu de la seua organització: “Des d’Esquerra Unida sempre hem apostat per una escola pública, de qualitat i en valencià, i creiem que l’escola concertada ha d’estar només per a suplir carències de l’escola pública, que hauria de tindre com a objectiu arribar al 100% de la població escolar. Per aquest motiu, fa anys que reivindiquem que el que cal no és tancar unitats públiques que si cal tancar unitats educatives no han de ser en la pública, el que cal és anar suprimint concerts educatius a la nostra ciutat. En les decisions que ha pres la Consellera Català el que sembla evident és l’interés del PP de garantir el negoci de les escoles concertades, encara que siga a costa de retallar l’escola pública, i això per a nosaltres no és acceptable”.